Terroir

Transmetem els valors de la vinya i del terrer als vins. El nostre és un entorn privilegiat; Amb un clima i unes varietats autòctones que confereixen un caràcter propi i autèntic al vi, al qual hi sumem l’esforç i el treball en equip com a filosofia.

Vinyes

Les vinyes es mimetitzen amb la vegetació autòctona de muntanya mediterrània que s’identifica després als balsàmics del vi.

40 hectàrees en propietat, repartides en 6 finques diferents: Torremadrina, Mas de Freixes, Trufes, La Masadeta, Camí de Vilalba i Benufet. Màxim control i prevenció a la vinya per assegurar la qualitat des de l’inici del cicle productiu fins al punt òptim de maduració. Cultiu de 6 varietats de raïm, principalment garnatxa blanca i negra, però també macabeu, ull de llebre, merlot i syrah per a cupatges.

L’altitud mitjana oscil•la entre els 350 i els 500 metres. La zona de producció està delimitada pels Ports d’Horta al sud i les serres de Pàndols i Cavalls al sud-est, de manera que les vinyes encaixen cap al nord i l’oest amb la variada orografia del territori, sovint emplaçades en terrasses naturals protegides de l’erosió pels marges de pedra seca.

Sòls

D’origen quaternari, de naturalesa argilosa-calcària i pobres en matèria orgànica. Sols de panal i fins i tot alguns d’origen fluvial amb abundants còdols.

Garnatxa Blanca

És la varietat emblemàtica de la DO Terra Alta on es produeix al voltant del 33% mundial del raïm. De nas subtil, amb alta intensitat de sabors en boca, fruit del caràcter Mediterrani.

Garnatxa Negra

També autòctona i perfectament adaptada al clima i al sòl de la Terra Alta. Es la varietat majoritàriament emprada per a l’elaboració de vins negres. Expressió amable, fruita i amb fons balsàmic.

Factor Humà

A més a més de les tasques habituals al camp, realitzem exercicis de poda en verd de forma continuada (tres podes cada cicle) per assegurar un microclima especial a l’entorn natural. Controlem la producció i emprem reg de suport.

Respectem les varietats tradicionals de la DO Terra Alta i veremem en el moment just de maduració del raïm. Realitzem controls per assegurar el desenvolupament correcte de la vinya, buscant sempre la màxima expressió del raïm.

Clima

Mediterrani sec, amb dues tipologies de vent que marquen molt clarament la vitivinicultura de la regió: el cerc i el garbí. El cerc bufa amb força i manté la vinya i el raïm sa, en maduració. El garbí i les marinades del Mediterrani refresquen l’estiu, que és càlid, sec i amb elevades temperatures. Contrasten amb els hiverns humits i molt freds. La pluviometria anual és molt escassa i va dels 350mm als 500mm segons la zona de la comarca.