1935

Una casa on sempre s’havia elaborat vi, abans de fundar el celler. La premsa de l’època, recent comprada, ho evidencia.

1942

Rafel Solé Pubill, fundador del celler, amb la seva dona Concepció Albesa Giné. Malgrat les dificultats de l’època, consoliden amb molt treball els ciments del projecte familiar i enològic que arriba als nostres dies.

1970

Josep Solé Albesa, fill de Rafel, beneeix el primer tractor a la festivitat de Sant Cristóbal a la Plaça Major de Batea. La mecanització arriba al món rural per fer més eficients i efectives les tasques a la vinya.

1980

Josep Solé Albesa pren les regnes del celler. Expert en enologia i apassionat per la feina, comença a marcar un canvi generacional, també en l’elaboració del vi.

1989

El celler entra a la Denominació d’Origen Terra Alta. Un punt d’inflexió en la trajectòria empresarial i familiar.

1992

Josep Solé Albesa decideix donar un gir al celler i emprèn el projecte d’embotellar el primer vi (Mas Tarroné) que veurà la llum mesos després de la seva mort l’any 93. Mercè Llop Galcerà, mare de les seves tres filles Mercè, Imma i Montse Solé Llop, fa realitat el seu projecte.

1996

Surt al mercat el vi Torremadrina, el primer de criança del celler, que neix de la finca que porta el mateix nom.

1998

Creem Merian. Un 100% garnatxa blanca que homenatja no només a la varietat autòctona sinó també a Mercè i Antonio que continuen el projecte. De fet, el nom els reconeix el llegat i és la unió de les inicials dels respectius noms: MER i AN.

2000

Es compren noves finques que permetran al celler guanyar autonomia i disposar de diferents vinyes per seleccionar el raïm en funció de cada estil i elaboració.

2004

Remodelació profunda del celler i adquisició de la nova maquinària per afrontar els reptes de futur. La qualitat exigeix una aposta per la modernització en infraestructures i processos.

2014

Neix la nova gamma de vins Punt I… Seguit i l’ A part. S’inicia l’aposta per un nou concepte de vi i una imatge més moderna que representa a la quarta generació. Nova sàvia al celler.