“Recomencem” diu l’eslògan de Turisme de les Terres de l’Ebre. “Rependre la vida… Reviure l’essencial, allò que és autènic, redescobrir sensacions oblidades…”. Això és el que comencem a practicar en aquest camí cap a la “nova normalitat” i el que hem fet aquest cap de setmana a Cellers Tarroné: reconnectar-nos amb un entorn natural amable que transitem massa poc sovint amb l’esperit calmat, per trobar l’equilibri i l’harmonia en nosaltres mateixos. Bosc, turons, rierols, vinyes, basses… Banyar-se amb els ulls per la llum mediterrània que ho embelleix; deixar-se acompassar pels ritmes de la natura.
Batea i els seus voltants tenen espais naturals paradisíacs i extraordinaris. El ritme que tot sovint ens autoimposem no ens permet gaudir-los a fons i a consciència. Som feliços a les vinyes quan les treballem, però aquestes setmanes hem entès que hi ha un efecte balsàmic de tornar-hi i de transitar els seus camins, fora d’horaris d’oficina, que haurem de mantenir com a rutina per sentir-nos millor. Al programa “Banys de bosc” de “L’ofici de viure” que hem tornat a visionar aquests dies, hi ha dues afirmacions que ens han fet reflexionar i volem que s’imprimeixin en el nostre ADN, perquè no se’ns oblidin i perquè ens ajudin a viure i a conviure millor:
“Hem d’anar a la natura per recordar els codis que hi ha per generar i crear una nova humanitat” Sergi Aynó
Un passeig pel bosc de 40 minuts activa el sistema nerviós simpàtic; augmentem la nostra capacitat de concentració i creativitat. De fet, els arbres ens ajuden a ser persones més sanes” Annette Lavrijsen
Anette Lavrijsen és l’autora del llibre “Shinrin-yoku“, un concepte japonès (森林浴) que defineix la teràpia de submergir-se en el bosc. Al pròleg hi escriu: “Yendo al bosque, ralentizamos la velocidad y experimentamos la naturaleza con todos nuestros sentidos, y, así, vigorizamos nuestro cuerpo, calmamos nuestra alma y permitimos que nuestro corazón se asombre”.
Està clar que aquesta és una pràctica necessària que hauria de formar part dels nostres hàbits i rutines, però potser ara més que mai ens hem adonat que és urgent aplicar-la perquè hem començat a entendre que cal viure a un altre ritme, seguint el batec de les emocions i de les sensacions que generosament ofereix la natura.
A les Terres de l’Ebre tenim l’oportunitat novament de regalar banys de bosc, de vida i de vi als qui ens visitin. El que ve és un món turístic encara incert, però tenim clar que la proximitat i la confiança, tant com l’autenticitat i el respecte hauran de ser pilars determinants de la nova forma de moure’ns, visitar-nos, relacionar-nos… A la Terra Alta tenim opcions infinites per seduir naturalment els visitants; les estem redescobrint aquests dies per compartir-les, per poder oferir aviat la possibilitat d’oferir visites al celler i navegar entre un mar de vinyes i aromes mediterranis, amb viatges entre camp i copa. Tornar a la natura, a l’essencialitat, a les arrels, a allò que veritablement importa, a ser.