Noticias, Notícies

Una floració exultant

Miris on miris on miris on miris és aquest món un deliri
Miris on miris on miris on miris
Quanta riquesa i misèria, quanta por i quanta histèria
Miris on miris on miris on miris on miris”

Maria Arnal & Marcel Bagés “Miris on miris

El TERMCAT té un diccionari en línia dedicat al món del vi. Aquests dies hi hem navegat per definir el moment que viu la vinya en aquesta primavera frondosa i plujosa: la floració, el que en anglès es coneix com flowering o blooming i en francès floraison. El TERMCAT defineix aquest estat del cicle natural del cep com “el procés de formació de les flors dels vegetals, que comporta la transformació d’una gemma vegetativa en una gemma floral”. Després vindrà el quallat i el naixement dels primers fruits.

Som gairebé de ple a la campanya 2020, hi hem arribat sense adonar-nos-en enmig de l’epidèmia sanitària i econòmica. La vinya ha estat, és i serà el nostre suport vital i emocional. El treball al camp no ha variat gens, és més, l’hem intensificat: més observació, més prevenció, més comprensió per saber què necessita i demana cada finca, cada parcel·la, per aplicar-hi després un treball agrícola precís i acurat, respectuós, per assegurar la sostenibilitat de la planta i que els raïms expressin amb naturalitat allò que ens dona el terra auster de panal de la Terra Alta.

En aquest article compartim imatges de la floració i de la vegetació exultants, del cel i del sòls pobres però que ben entesos i tractats, alimenten les nostres plantes ; són fotografies que permeten intuir que treballem la vinya des de l’ecologia. Un camí que vam iniciar fa temps i que es va concretar amb Merian 2018, 100% garnatxa blanca, que vam treure al mercat fa més d’un any. L’anyada 2019 és la renovació del compromís que tenim amb la natura i que s’anirà estenent pels demés vins que elaborem i pels que vindran en el futur.

Merian representa el caràcter i la força del terrer. 100% Garnatxa blanca. Un homenatge a Mercè i Antonio que han regalat la tradició i el saber fer a la nova generació del celler

Merian és un vi que prestigia la garnatxa blanca, varietat autòctona de la nostra regió de vins, i que suma dos distintius de qualitat i sostenibilitat, el de “Vins Ebre Biosfera” i el del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Certificacions que reconeixen que a Cellers Tarroné treballem amb pràctiques viables i sinceres a la vinya, amb un compromís absolut pel medi ambient i pel paisatge.

És un vi que convida a beure i a llegir sense presses i a repassar la història i la suma de generacions que han fet possible el celler, però també a revisitar minuciosament el paisatge que és el nostre ADN. Merian 2019 vol ser exemple de qualitat i d’excel·lència enològica, com ha reconegut la crítica nacional i internacional en diferents ocasions a aquest vi, en anteriors anyades. Segur que la 2020, quan arribi, l’any vinent, la recordarem sempre per les circumstàncies complexes que hem hagut de viure aquests mesos, però també i especialment per aquesta llum i abundància que omple més que mai les nostres vinyes.

www.cellerstarrone.com