Diu el diccionari que Alma (ànima, en català) és…
f. Principio que da forma y organitza el dinamismo vegetativo, sensitivo e intelectual de la vida.
Hi ha persones que tenen ànima. I projectes que no només en tenen, sinó que també s’ho diuen. Fa uns mesos vam conèixer a Alma Sibarita i ja no podríem viure sense tenir-los a prop. “Hemos seleccionado los mejores proveedores para ofrecerte experiencias gastronómicas que despierten tus sentidos y te hagan vivir momentos únicos”, escriuren al web. A Cellers Tarroné ens fa feliços ser alguns d’aquests proveïdors que formen part del seu catàleg i d’haver estat una de les propostes enogastronòmiques d’Alma Sibarites més consumides durant el 2021 (pack Carácter y pasión). Per això avui volem descobrir-vos qui hi ha al darrere d’aquest projecte gourmet que no para de despertar-nos curiositat i gana. Alma Sibarita són Georgina Matamoros (amb qui conversem a l’entrevista) i Ruben Alcaraz. El seu projecte és online però estan emplaçats a Fraga. Des de la Franja, la seva missió es repartir sorpresa i felicitat gastronòmica.
Queremos ser cómplices de los momentos más felices, de las celebraciones, de esos instantes de romanticismo, de esas charlas llenas de sinceridad… De toda aquella magia que surge alrededor de tu mesa.
Quan neix Alma Sibarita?
Fa un any i mig, amb la pandèmia. Volíem fer un e-commerce gourmet, però teníem clar des dels inicis que agruparíem els productes per lot. Amb la covid, pensàvem que era necessari poder seguir vivint experiències gastronòmiques, tot i que des de casa. A més a més, volíem que aquestes experiències permetessin descobrir al consumidor maridatges i productes que abans no coneixia.
Quin tipus de productes vau considerar oportú seleccionar?
La idea ha anat canviant fins a arribar al que som avui. Al principi volíem que els proveïdors fossin cooperatives i projectes socials amb persones amb risc d’exclusió, però a l’hora d’elaborar els lots ens va ser impossible per diverses raons. De tota manera, treballem amb aquest perfil de clients i, a més a més, tota la nostra part logística la gestiona la fundació lleidatana Aspros que ocupa a persones amb discapacitat. Per nosaltres el més important és oferir un producte i un servei de qualitat, així que el preu queda en un segon lloc.
Com decidiu incorporar vins i particularment els de Cellers Tarroné?
L’objectiu és portar els millors productes a la taula dels nostres clients i per això vam deixar-nos assessorar per xefs i sommeliers que ens van donar pistes de quins proveïdors seleccionar. En paral·lel, també volíem proximitat i com que jo sóc de les Terres de l’Ebre i el meu soci de Fraga, des del primer moment vam tenir clar que havíem de tenir vins de les dues zones. A Alma Sibarita oferim vins de Cellers Tarroné, vermut de Batea i vins de l’Aragó.
Què heu vist en Cellers Tarroné i per què han funcionat tan bé els lots on hi és present?
El que hem intentat fer des de l’inici és pensar en com voldríem que fossin els lots si nosaltres fóssim els consumidors. Pensem que part de la gràcia de rebre lots a casa és poder tastar aliments i vins que no has provat mai. Ens agrada que el client conegui vins nous i que després pugui comprar directament al celler. Els dos socis som de família pagesa i tenim clar el valor de la pagesia. En el cas de Cellers Tarroné, coneixia a la Laia pel seu projecte anterior, i em va explicar que ara estava en un projecte de vins nous, que eren ecològics, bons i versàtils. I així vam iniciar la col·laboració. De moment, hem seleccionat el Merian Rosat i el Seguit. El rosat surt molt, perquè poca gent s’atreveix a comprar-lo, però quan li arriba dins d’un lot i el tasta, li agrada. De Cellers Tarroné ens agrada també la familiaritat que desprèn el projecte i que els vins tenen una molt bona relació qualitat preu.
Quin és el patró del client d’Alma Sibarita?
Doncs hem tingut sorpreses, perquè no ens ho esperàvem. Ens compren dones, sí, però principalment els clients són homes d’entre 30 i 40 i pocs anys, que ho compren per regalar a la parella. Som flexibles i ens adaptem a les seves necessitats. Hi ha qui ens diu un import i li completem el lot amb més productes. Fins i tot hem arribat a incloure espelmes… I aquestes festes hem treballat molt per a empreses, fent lots de Nadal.
Quines novetats veurem el 2022?
Durant el primer any hem analitzat què vol el client. I ara volem fer accions en base a aquest estudi. Canviarem el catàleg i inclourem propostes més reals, fruït del feed-back amb el client. La idea és anar canviant els productes per sorprendre el consumidor i fidelitzar-lo. D’una referència de vi a una altra del mateix celler, per exemple. El que volem fer aquest 2022 és consolidar-nos i seguir el camí que hem començat a fer.
A Cellers Tarroné estem disposats a seguir compartint lots amb Alma Sibarita. O com ells dirien, a compartir taula. Perquè mireu quina definició més precisa i suggerent fan al seu web del valor d’una taula: “Las mesas tienen ese poder tan mágico de unir, de festejar, de compartir, de sentir… Y de saborear, de saborear los platos más deliciosos y de saborear los instantes más especiales, porque si hay algo de lo que estamos seguros es de que los mediterráneos vivimos y amamos en torno a nuestra gastronomía y a esa mesa de casa la abuela que aguarda nuestra infancia y nuestra vida entera.”
- Merian, triple Medalla de Plata als Vinari
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Lily Brick, artista
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Jordi Cabasés, gerent de Bodega Jordi
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Ricard Vidal, sommelier al restaurant Miravall de Batea
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més