Notícies

Els vins de Cap d’Any

Nani Nolla

Triem els vins en funci´o de les persones amb qui els compartim. Hi estarieu d’acord? Aquest Cap d’Any, novament, les taules seran més reduïdes que els altres anys, quan tot era més normal… Encara tenim la pandèmia a sobre (la sisena onada) i hem de ser molt curosos. Reduir els contactes i evitar que el virus s’escampi. No obstant, amb tota la cautela del món, ens trobarem amb amics i familiars, en espais amplis i airejats i el vi no pot faltar a les taules per encendre-les com escriuria el poeta Vicent Andrés Estellés.

Hem fet una tria de vins en funció del tipus de reuni´ó que tingueu prevista. Si seguiu els nostres consells, voldrem saber si ha funcionat la proposta líquida per acomiadar el 2021 i rebre el 2022 amb els millors desitjos. De tota manera, el vi el fem per beure-se’l, per compartir, per gaudir, per alimentar-nos… Que no us faci mai por ni enrere triar-ne un o un altre ni haver-ne de saber ni sentir-se obligat a explicar-lo… Poseu-lo a taula, obriu-lo, ompliu les copes, brindeu i celebreu.

_AMB LA COLLA D’AMICS DE LA TERRA ALTA, us suggerim beure la gamma de vins Sisquera. Perquè són vins joves de vinyes velles i desenfadats. Versàtils i amables al paladar. Perquè són un homenatge al parlar terraltí i en particular de Batea, representant l’autenticitat i l’orgull de pertinença al poble. Podeu triar entre quatre referències, el Sisquera blanc, rosat, negre o criança. Escolliu en funció del que prepareu per sopar, dels gustos del grup o simplement, porteu una ampolla de cada referència i improviseu. A vegades les primeres sensacions de la trobada et fan decidir i et porten a obrir una ampolla o una altra.

_AMB UNS AMICS FOODIES, us recomanem beure la gamma de vins Merian. Perquè la conversa no només girarà al voltant de les vostres vides, que també, sinó en relació als plats que s’han preparat i també als vins seleccionats. Podreu presumir de portar a taula vins emblemàtics de la DO Terra Alta, de cultiu ecològic, que representen la força i el caràcter del terrer i la versatilitat de la garnatxa blanca i l’esperit amable de la negra. Una trilogia de vins que no deixen indiferent. És més, acostumen a enamorar. Perquè són vins vibrants, lluminosos, frescos i amb una relació qualitat preu molt bona.

_AMB ELS PARES, ELS SOGRES I LA PARELLA, us suggerim escollir la gamma de vins Punt i… Seguit i A Part. Vins que resumeixen el paral·lelisme entre el plaer d’escriure i el d’elaborar un bon vi. Punt i… és la parada, la reflexió, la invitació a pensar. Just el que fem quan som amb els pares. Seguit és seguir aplicant el coneixement rebut i sabut. El seu, els dels qui més experiències tenen a la vida. I A part és l’especial, el singular i l’autèntic. Una garnatxa blanca vinificada i envellida en bótes d’acàcia que és tot caràcter i personalitat. Vins especials, profunds, minerals, elegants… que poden acompanyar àpats cuinats amb molt d’amor. Per exemple, un cabrit cuiat a la papillota de col, el que va preparar fa uns mesos Nani Nolla al seu blog La Cuina Violeta. Ella el va maridar amb Merian rosat elaborat amb garnatxa negra, però estem convençuts que amb aquesta gamma també aniria molt bé. Un plat sa i senzill per començar l’any amb les millors intencions.

Per un 2022 ple de bons moments i grans vins!