Notícies

La primavera de l’enoturisme

Ja ho diuen que el temps passa inexorablement. Els últims anys han volat i a més a més ens han passat moltes coses. Us les hem anat explicant en aquest bloc amb la voluntat que conegueu més l’esperit de Cellers Tarroné. Perquè com més sabem, més gaudim. A la vida, en general, però també quan tastem vins. El 2018 vam renovar les instal·lacions del celler. Disposem d’unes oficines diàfanes i fantàstiques, un laboratori lluminós i un espai de tast per acollir-vos que, certament, l’any de la pandèmia no ens ha permès utilitzar gaire. Però ja estem en millors condicions per poder-vos rebre. L’any següent, el 2019, vam apostar per l’art i vam creure convenient crear una obra a la façana lateral del celler, que fos la benvinguda al celler. “Vi, mostra’m l’art de beure la nostra pròpia història”, de l’artista lleidatana Lily Brick. No només va deixar petjada artística sinó també humana, al celler i a cadascuna de les persones que la vam conèixer. El de Lily Brick és un mural tenyit de colors granats, un relat gràfic on s’hi posen de relleu els elements més importants de la Terra Alta i de l’evolució del celler, que es representen en forma de vinyeta, amb un clima i un estil que recorden a l’aquarel·la. La tècnica que ell a ha imitat amb l’esprai – una de les seves eines més valuoses- és la d’una obra feta amb vi, perquè el vi de Batea és el fil conductor, i és l’arrel i l’origen d’on neix tot el que es veu. En tornarem a parlar tot seguit, del mural, perquè és també l’element central d’una de les visites que hem muntat amb Vinomi Rural Experience.

El 2020 el vam començar anul·lant la inauguració del mural, una jornada poètica i artística que coincidia amb el primer cap de setmana de restriccions pel Covid-19. Ha estat un any complex, però hem après moltes coses. Tenim un equip magnífic que ha sabut adaptar-se a les circumstàncies, demostrar cintura i ser flexible en un moment que ho requeria. Però d’això ja n’hem parlat i no hi redundarem més.

El 2021 comença amb l’esperança de la vacuna i amb la fi de tantes restriccions ara que som a la meitat de la primavera. L’obertura de bars i restaurants ens dona de nou ales. I al celler vam estrenar l’any amb el convenciment que havia de ser el de l’aposta definitiva per l’enoturisme. Amb Pilar Ferrando i el seu projecte Vinomi Rural Experience hem començat a dibuixar un programa de visites, segmentades per estils i continguts, que aviat us donarem a conèixer. I també un cicle cultural que ens permetrà retrobar-nos al celler, entre notes de música i amics.  

De moment, avui, el que volem és recordar-vos que una de les visites guiades que fem a Cellers Tarroné amb Pilar Ferrando és la de descoberta del celler. És un recorregut anecdòtic per la Batea medieval, fins arribar a les portes del celler i al mural de Lily Brick. Per contemplar la seva petjada artística i entendre d’on venim. La visita s’acompanya del tast de 4 vins i té un preu de 18 euros. Son dues hores d’històries ben argumentades i poc conegudes, gràcies a Pilar Ferrando que sap com fer que el turista aprengui i gaudeixi. S’ofereix en català, castellà i anglès. I els grups, de moment, son d’un màxim de 12 persones.  

Un dels vins que es tasten és Merian rosat 2020, de cultiu ecològic. La principal novetat de Cellers Tarroné per aquest any. Ens agraden els rosats, el seu color, la seva vitalitat i la seva energia i aquesta nova referència se suma als altres dos vins rosats que ja elaborem al celler però amb un valor diferencial. És d’una gamma més alta i convida a deixar-se seduir per les aromes de primavera.

Color salmó pàl·lid, amb el ribet més intens.

En nas té una intensa expressió de fruites roges, delicades notes florals i un rere fons mineral.

Un vi elaborat amb garnatxa negra que reposa durant 4 mesos amb les mares. Frescor i estructura ben equilibrades. Molt versàtil per maridar amb diferents propostes gastronòmiques: amb amanides i vinagretes suaus, amb pastes i arrossos amb salses marineres, amb peix blau i blanc i especialment amb el sushi, el marisc o els formatges cremosos tipus brie i camembert. Però també aguanta les carns rostides a la brasa. I amb unes bones postres. 

Però sense la cuina, també és una delícia. Ara que la tarda s’allarga, res més abellidor que una copa, o dos, al capvespre, contemplant com el sol es pon entre vinyes. Això si teniu el privilegi de viure en un entorn rural…   

Visites d’enoturisme sempre amb reserva prèvia. Contacte Pilar Ferrando Pilar Ferrando 659740551