Notícies

Danesos, el Poble Vell i la castanyada

 

La setmana passada us explicàvem al bloc que havíem rebut a Cellers Tarroné una visita de la televisió flamenca, amb turistes belgues i el nostre distribuïdor al país. Aquesta setmana també hem tingut visita a Batea, però en aquest cas d’amics i clients procedents de Dinamarca i coordinats per Baekkelund Vine. Ha estat un plaer una vegada més veure com gaudeixen del paisatge terraltí i dels vins del celler. Els països nòrdics demostren un interès molt gran per la cultura vitivinícola catalana i els agraïm no només que es desplacin a la Terra Alta sinó també els moments, les convereses i les emocions compartides al voltant d’una copa de vi, que han estat molts i gratificants.  Confiem que visitar les vinyes de garnatxa blanca, trepitjar els sòls de panal, identificar l’isolament de la Terra Alta i endinsar-se després al celler i reconèixer la història familiar del celler, els ajudi a entendre més els vins perquè els valorin i estimin i els recomanin després al seu país.  Estem convençuts que si els danesos fan un consum responsable de vi català, de Cellers Tarroné, el seu índex de felicitat creixerà encara més, malgrat que ja són el país número 1 del món. Els vins del Mediterrani són medicina 🙂

 

Hem tingut l’oportunitat també de compartir els nostres vins amb prescriptors i amics durant la quarta jornada professional organitzada dilluns per la DO Terra Alta a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre. Hi hem presentat algunes novetats que aviat descobrirem per a tothom en obert. Segons la denominació d’origen, més de 200 professionals van participar a la jornada que ha obert els actes de la setmana de la Festa del Vi de la Terra Alta que té el seu moment més àlgid el proper cap de setmana. Aquesta setmana, també hem estat a Vic,  amb el sommelier Sergi Figueres, ampliant el radi de coneixement dels vins de Cellers Tarrroné més enllà de la ciutat de Barcelona.

 

El més immediat i urgent, ara, és celebrar la castanyada. Per a les castanyes i els panellets, una de les nostres opcions és Torremadrina, un històric, el primer vi de criança que vam embotellar a Cellers Tarroné. Amb raïm de vinya vella, cupatge de garnatxa negra, syrah i ull de llebre. Un vi amb estructura, de taní rodó, persistent, amb fons balsàmic i regalèssia. Demana de maridatge la llar de foc encesa i converses profundes i pausades. Gaudiu-lo!

www.cellerstarrone.com