Notícies

Una tardor intensa entre punts i fires

Captura de pantalla 2018-11-08 a las 19.43.32

La tardor ha arribat amb una allau d’activitats vitivinícoles i una pluja de puntuacions. Els últims dies hem conegut les valoracions de dues de les guies més importants i amb més projecció del país, la Guia Peñín i la Guia de Vins de Catalunya. Els vins que ens han reconegut amb més alta puntuació són:

A Part 2016. 91 punts

A la Guia Peñín, una referència a l’Estat espanyol, que ha qualificat el vi com a “potent, toarrat, fruita madura i una fina amargor”. Més informació

Merian 2017. 9,51 punts

A la Guia de Vins de Catalunya, on s’ha destacat que és un vi “fresc i elegant” i la nota de tast ha identificat notes de “fonoll, herbes aromàtiques, poma, pera, taronja, llimona i mandarina”. Més informació

PHOTO-2018-11-09-12-22-43

Tots dos són vins de garnatxa blanca 100% vinificada, això sí, de manera diferent, el que demostra la polivalència de la varietat autòctona de la DO Terra Alta i l’expressió matisada que li podem donar al celler amb un estil d’elaboració divers, perquè el paladar i el consumidor també ho són.

L’últim cap de setmana, per altra banda, vam ser a la Festa del Vi de la Terra Alta, un certamen que ja ha assolit la 31a edició i que s’ha consolidat com una trobada imprescindible del sector. Per a Cellers Tarroné és molt important ser-hi, per retrobar vells amics i  fer-ne de nous. Sempre és un bo poder compartir convereses i vins amb les persones que viuen a prop de casa nostra, a Batea, o que visiten la Terra Alta i fan enoturisme. Ens ajuden a créixer i a donar a conèixer els nostres vins i la filosofia que hi ha al darrere. En el marc de la Festa del Vi es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs de Vins amb DO Terra Alta. Hi van participar 165 referències i des d’aquestes línies volem felicitar a tots els guanyadors, especialment al Celler Cooperatiu de Gandesa que el 2019 arriba al seu centenari i que va ser premiat amb el vi Somdinou fermentat en bóta 2016, una bona manera de començar els actes de commemoració.

 

www.cellerstarrone.com

Related Posts