Notícies

De miralls i solidaritat

Agost. Calor. Aigua. Piscina. Sol. Lectura. Estels. Calma. Mirall…

Ah! Un
mirall que reproduís
tots els sons i que reflectís
i reproduís formes pensades
i sentiments.

Joan Brossa

Malauradament el món digital encara no ens permet transmetre les aromes i els gustos ni la textura dels vins. Això no vol dir que no es pugui intuir a través de les imatges que publiquem o de les descripcions que en fem. Com diu el poema de Brossa, tampoc tenim miralls que reflecteixin pensaments i sentiments. Només hi veiem l’aspecte físic. A vegades intuïm què s’amaga al darrere. I a vegades, també, quan mantenim converses, li diem a l’amic/familiar/conegut que ens fa de mirall, perquè compartim o hem viscut el mateix que ell ens explica.

Aquest estiu hem posat (fotogràficament) davant del mirall el vi més nou de Cellers Tarroné, Merian Rosat 2020, un monovarietal de garnatxa negra de cultiu ecològic que vam estrenar a la primavera i que ho té tot per regalar-nos estones de petits grans plaers. “L’ànima d’un vi negre amb la delicadesa dels blancs“, va escriure Ramon Roset a Vadevi.cat després de tastar-lo. I és que si el tastem a cegues, és com si juguéssim al joc dels miralls. “La seva entrada a la boca està marcada per una frescor i una acidesa viva, però ben domada que estira el vi fins al final en un pas de boca ampli, sedós i molt llaminer marcat pel seu sabor i per les aromes de les fruites vermelles“, escrivia Roset. És un vi rosat “bon company de plats de cuina italiana com les pastes amb tota mena de salses, incloses les més potents. Farà molt bona parella amb els peixos blaus, en especial la tonyina roja i el salmó, assaborits crus, fumats, marinats o cuinats de totes les maneres possibles”, afegia el periodista de Vadevi.cat. A casa, durant les vacances, l’hem maridat amb aperitius salats i de mar, gaspatxos i amanides amb tonyina. Però qualsevol vespre d’estiu, a copes, també és fantàstic.

Ara que és estiu encara té més sentit que suggerim prendre’l com si llegíssim una novel·la. Quina triarieu per acompanyar-lo? Quan el vam presentar i atenent al disseny de la gamma de vins Merian, vam suggerir les de viatges, les cavalleresques, les d’aventures o les exòtiques tal i com apareixen a les imatges de l’etiqueta. Potser la guia del viatge que ens agradaria fer quan les restriccions siguin menors per la pandèmia?

Quan diem“ la nineta dels ulls” fem referència a la persona estimada, aquella per qui tenim preferència. En general, els infants ens desperten un sentiment molt especial, són la nostra nineta dels ulls. En el cas de la Fundació, la nineta dels ulls vol ser també una finestra per explorar el retinoblastoma, una malaltia que pateixen alguns infants i que es detecta entre d’altres per anomalies en la nineta dels ulls. Llegeix més

No volíem deixar passar l’estiu sense parlar-vos de la Fundació La Nineta dels Ulls. Quan vam conèixer la història que hi havia al darrere, vam decidir col·laborar-hi i fer-los costat perquè puguin avançar “en la recerca i el coneixement del retinoblastoma i els seus tractaments, per millorar el tractament i la qualitat de vida dels infants afectats i revertir les xifres i millorar la detecció”. El retinoblastoma és el càncer ocular més freqüent en infants menors de 3 anys. Cada any es diagnostiquen 8.000 casos de retinoblastoma arreu del món, 3.000 dels quals són infants que no sobreviuran. Als països en via de desenvolupament, un percentatge molt elevat d’infants no sobreviuen. Als països desenvolupats, en què els mitjans de detecció i seguiment dels infants són avançats, el percentatge de supervivència és molt elevat, però els infants s’han de sotmetre a tractaments que, de vegades, poden ser agressius, i en alguns casos acaben comportar la pèrdua de l’ull o ulls afectats (enucleació de l’ull).

A Cellers Tarroné admirem la Carmen Julià i el Joan Carles Castillo, que són pares de la Júlia. Amb només 8 mesos va ser diagnosticada de retinoblastoma. Ens afegim a la seva lluita i volem fer d’altaveu de les seves necessitats. Hi ha tres maneres de col·laborar amb la Fundació: fer un donatiu, fer-se amic o fer una microdonació amb teaming. Nosaltres som una de les moltes empreses solidàries que els està fent costat i esperem que vosaltres, després de llegir-nos, ho feu també, de la manera que us sigui possible.

Bon estiu!