Noticias, Notícies

Distància, mans, mascareta. Videotrucades i bons vins…!

Seran unes festes atípiques. A la Terra Alta i particularment a Batea estem vivint uns dies difícils, amb un increment de casos inesperat de persones afectades pel Covid-19, el que ens obliga encara més a estendre les mesures sanitàries per evitar-ne més. Aquest any, totes i tots coneixem a algú que ha patit la malaltia, amb més o menys sort. S’han perdut vides, han emmalaltit persones properes a qui ara els costa recuperar-se, el personal sanitari comença a sentir fatiga mental dels mesos de lluita a primera línia… La pandèmia ens ha fet conscients de la importància de ser-hi, de tenir salut, de les persones i de les coses – poques – que son essencials per viure.

És l’any que ens hem acostumat a sortir al carrer amb la mascareta, a somriure amb els ulls, a rentar-nos freqüentment les mans i a fer servir el gel hidroalcohòlic a tota hora. I a mantenir distàncies. I com ens costa estar distants de les persones estimades. No hem pogut celebrar aniversaris, no poder trobar-nos (més de 6) per festes al voltant d’una taula… Els qui tenim una família extensa ho patim molt, però pensem també en totes aquelles persones que estan soles…

És un any en què cal seguir extremant les precaucions, ser molt responsables, entendre que la distància d’avui serà l’abraçada de demà… De manera que som conscients que haurem de celebrar les festes amb l’entorn més íntim – el grup bombolla.

Ja tindrem temps quan la situació sanitària millori de tornar-nos a trobar i de celebrar en plural. De reunir-nos amb la família i amb els amics. De poder treballar tots, al mateix temps, a l’oficina, al celler… De retrobar-nos amb amics, clients, consumidors… i tastar els vins plegats. D’alçar una copa perquè ho hem aconseguit, malgrat que no haurà estat fàcil. I ha estat dolorós, per les pèrdues. Però també hem après molt. A saber surfejar la incertesa i aprendre a relacionar-nos d’una altra manera. Amb més consciència, també.

Aquest Nadal haurem de compartir converses, confidències i vins amb amb l’entorn més íntim. Des de Cellers Tarroné us emplacem a obrir bons vins! Els que us agradin, els que us permetin viatjar en l’espai i en el temps allà on els avions no ens deixen ara, els de vora de casa, els que us recorden a familiars i amics, els que us fan feliços… Tenim motius per fer-ho. L’inici de la campanya de vacunació, n’és un. Però totes i cadascú de nosaltres en deu tenir molts més encara que siguin quotidianitats, petites coses… Brindar perquè despertem cada matí? Perquè podem decidir què llegim? Quin joc de taula compartim? Quina pel·lícula o sèrie ens ve de gust mirar? O simplement perquè tenim una manta a la vora, la llar de foc encesa, l’abraçada d’algú estimat o rebem un poema per Whatsapp? Per exemple, aquest

Va ser quan vaig deixar de buscar una llar en els altres

i vaig alçar els fonaments de la llar en mi

que vaig trobar que no hi ha arrels més íntimes

que les que hi ha entre una ment i un cos

que han decidit ser complerts

“El sol i les seves flors”, Rupi Kaur

Bones festes!

www.cellerstarrone.com