Noticias, Notícies

Per compartir amb el ‘grup bombolla’

Aquest cap de setmana llegíem a El País Semanal un article de vins en què es proposava acomiadar el 2020 amb bombolles, vermut i màgnums. Signat per Abraham Rivera i Amaya Cervera – que també escriu a Spanish Wine Lover -una publicació digital referent que acumula diferents distincions i reconeixements per la qualitat dels continguts sobre el món del vi -, es recomanava celebrar les festes amb ampolles de vi de tamany màgnum (1,5l), perquè fa més festa. Ho escrivien així:

Descorchar un mágnum genera gran expectación, como regalo no tiene rival y, sin duda, eleva el caché de los establecimientos que eligen este formato en su oferta de vinos por copas. El botellón de litro y medio capta la atención, se recuerda y hace que nos recuerden.

No és només perquè impressiona i sorprèn, que també, sinó perquè l’expressió del vi millora. En un article a la revista digital Bodeboca ho expliquen amb molta claredat: “El magnum és un format menys susceptible als canvis de temperatura perquè té més quantitat de vi. També l’envelliment és més lent. I els vins tenen més capacitat de guarda. S’ha de tenir en compte que la quantitat d’oxigen a l’ampolla és la mateixa que en una d’estàndard, de 0.75l, i el contacte amb el suro també és igual, mentre que la quantitat de vi és el doble”.

Doncs bé, per aquest motiu, a Cellers Tarroné hem decidit fer una edició especial de Merian 100% garnatxa blanca de tamany màgnum. És un vi singular i amb caràcter, que recull la tipicitat de la Terra Alta i mereix una ampolla que es pugui regalar i/o compartir – aquest any amb el “grup bombolla” -, per gaudir de la qualitat i de la complexitat d’un vi que, amb el format màgnum, té també una conservació òptima. Merian és un vi ecològic (des de l’anyada 2018) que destaca per la seva finor, elegància, subtilitat, amb aromes de poma i notes subtils de fonoll.

Estoig dels vins de la gamma més innovadora

L’últim estudi sobre consum de vi, elaborat per l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava de la Generalitat de Catalunya presenta dades certament preocupants del balanç de 2019. Malgrat el repunt del consum de vi i cava als domicilis catalans durant el confinament – que s’entén pel tancament de bars i restaurants, de manera que no és que augmenti el consum sinó que es trasllada l’espai -, les xifres oficials parlen de 13,01 litres per càpita aquest 2020, mentre que el 2019 es va tancar amb 11,4 litres. Lluny dels 15 litres que teníem el 2013. És a dir, que es consolida la tendència a la baixa en el consum de vi a casa, quelcom que era impensable fa anys quan el porró sempre presidia les taules. Als pobles, encara mantenim costums, rutines i tradicions, i mirem que el vi no falti mai per acompanyar els àpats. Però entenem que les dinàmiques de vida a la ciutat són diferents; es passen més hores a fora, els dinars difícilment es fan a casa, hi ha molta més competència de begudes…

Bé, és reflexió prèvia a convidar-vos a beure vi i fer-ho sempre amb moderació. I vi català. I no només per les festes de Nadal que ja tenim a la vora, sinó com un acte quotidià de fe i d’estima envers el que som, un país de vins. Per a fer-vos-ho més fàcil, els cellers ens esforcem en fer formats nous, dissenyar packs atrevits i elaborar vins per a diferents tipus de públics i moments. A Cellers Tarroné us proposem descobrir la gamma de vins que representa la generació més jove, formada pel Punt i…, el Seguit i l’A Part. Un triangle que convida a beure i a llegir, a descobrir la Terra Alta des de la reflexió (Punt i…), el coneixement (Seguit) i l’autenticitat (A Part).

Però també tenim altres opcions per passar aquestes festes de Nadal.

  • Si vols passar-ho bé amb el teu ‘grup bombolla’, posa a taula vins d’una bona relació qualitat-preu. Et proposem la gamma Sisquera, de vinyes de mitjana edat. Vins francs, sincers, honestos, marcats per la frescor. Fàcils de beure i amb possibilitat de crear infinitat d’harmonies gastronòmiques. També per beure’ls a copes, mentre es fa ‘cagar el tió’.
  • Si vols impressionar al teu ‘grup bombolla’ has de triar un bon vi de criança. Perquè presideixi la taula el dia de Nadal o Sant Esteve, acompanyant els canelons casolans. Per aquesta ocasió, et suggerim Torremadrina Selecció, un vi amb cos i ànima, complex, profund, però de pas sedós per boca. Un vi per recordar aquestes festes… i per dir adéu a un 2020 ple d’incerteses.

www.cellerstarrone.com