Noticias, Notícies

“Respirar/ també és un poema”

“Recorda

que respirar

també és un poema”

Anna Gual

Queden hores perquè s’acabi l’any que tots recordarem per la pandèmia del Covid-19. A totes i a tots ens ha afectat d’una manera o d’una altra i potser passar pàgina, aquest simbolisme de deixar el 20 pel 21 ens ajudarà a asserenar-nos i a recuperar les forces que hem invertit en aquests mesos llargs d’incerteses i dubtes. Segur que el canvi de decenni ens permetrà afrontar els propers 365 dies que vindran amb energia i vitalitat. Aquest ha estat l’any en què, com diu el poema d’Anna Gual, hem après a respirar. A valorar intensament cada gest, cada paraula, cada emoció, cada decisió… Esperem que el 2021, essència i bellesa ens continuïn acompanyant.

Amb la voluntat de guiar-nos cap a un 2021 lluminós, Pantone – l’empresa que es dedica al sistema de control del color – ha presentat com cada any per aquestes dates els colors que definiran el vinent. Son el Pantone Ultimate Gray i l’Illuminating, un matrimoni de gris i groc que segons la companyia “transmet un missatge de força i esperança que és també durador i edificant”.

Ens agrada que l’any acabi amb aquest convit a la llum després d’uns mesos que hem après a conviure a les fosques. Se’n va un 2020 ple de dubtes i de neguits, però també d’aprenentatges i de coratge. És l’any que hem repetit fins a l’infinit paraules que ara opten a ser el neologisme de l’any, com desconfinament, grup bombolla, mascareta, videotrucada, treballar, infodèmia, coronavirus i algunes més. Tot i que no ha estat bo, volem acomiadar-lo com mereix, agraint per les lliçons apreses. I brindant, perquè el vi sigui més present que mai a totes les taules. Perquè el nostre futur depèn de la vostra elecció. Perquè consumir a prop, ens dona sentit i valor.

A continuació us proposem alguns vins de Cellers Tarroné que han seleccionat clients, amics, periodistes… Vins amables, lluminosos, que son els aprenentages de velles i noves generacions. A casa nostra, direm adéu al 2020 i començarem el 2021 amb vins d’altres cellers però també amb la nostra trilogi: Punt i… Seguit i A Part. A veure si realment s’acompleix el seu significat i iniciem l’any de la millor manera!

Merian garnatxa negra_ El selecciona el periodista Jordi Bes a Cupatges: “El resultat és un vi agradable al paladar que pot anar bé amb un dels plats que més s’associen a aquestes festes, els canelons, tot i que també pot encaixar amb carn a la planxa o al forn amb poc greix. També pot ser bon acompanyant d’una conversa reposada. És recomanable que l’obriu i en serviu una mica a la copa una estona abans de prendre’l”.
 

Punt i… Com diu la comunicadora Núria Escalona, “un vi que marida d’allò més bé amb aprenentatges de la vida que un dia van deixar empremta. Un vi que fa vincles. Punt i… tu diràs”.

A Part. El recomana El Petit Celler: “No et deixarà indiferent. Et podríem explicar que és un vi rodó, que prové de les vinyes més velles de les finques de la família i que laseva criança parcial en bóta fa que el seu pas per boca sigui dens i sedós. Un blanc que fa les delícies dels amants de les garnatxes”

Merian garnatxa blanca 100%. Kiko Fernández (Vinum Victus) el recomana per acompanyar una lectura i en fa aquesta nota de tast: “Un vino de color amarillo, en nariz es aromático, frutal y floral, se aprecia la manzana, pera incluso melocotón y un toque especiado. En boca es suave, ligero, bien equilibrado y correcta acidez”.

Bona entrada d’any!

www.cellerstarrone.com