Notícies

Sol, turisme i vi

Hi ha moltes modalitats de visita a Cellers Tarroné. Quan vam definir el catàleg d’experiències teníem clar que la segmentació era clau. Oferir diferents propostes perquè el visitant pugui triar quina s’ajusta més al seu gust, butxaca i pretensions. El que està clar és que des de la més senzilla a la més sofisticada, totes les propostes enoturístiques de Cellers Tarroné inclouen tast de vins i guiatge, el d’algú que sent i estima la Terra Alta, que la coneix, l’habita, l’entèn i l’explica des del cor i amb tot el coneixement i saber que ha anat acumulant al llarg dels anys.

Ens sentim molt ben representades i molt còmodes amb el guiatge de Pilar Ferrando, directora de Vinomi Rural Experiencies, que és l’empresa amb qui col·laborem per desenvolupar l’enoturisme a Cellers Tarroné. Però està clar que el termòmetre més precís i objectiu per saber si el que fem és correcte o no, són les opinions dels qui ens visiten. Per exemple, la de Sonia Lorente López, que va fer una visita precisament aquest passat cap de setmana:

“Disfrutamos de una experiencia enoturística de la mano de Pili, @vinomiruralexperience, mejor imposible 💯 descobrint @cellerstarrone, moltes gràcies per fer-ho tan divertit alhora que interessant”.

Els qui ens seguiu sabeu que a banda de la sala de tast, on tastem vins de les gammes més emblemàtiques i singulars com Merian, Punt i… Seguit, un altre must de la nostra visita és el mural que l’artista lleidatana Lily Brick va pintar al carrer Josep Pla, en un dels laterals del celler. Hi repassa la història del celler i el seu encaix a Batea i a la Terra Alta i homenatja els 80 anys de vida del nostre petit gran projecte familiar.

Aquest passat cap de setmana vam tenir dos grups de visita, matí i tarda. Ens agrada acollir a grups petits, sovint d’amics, que volen evadir-se, aprendre i tastar vins que parlin d’una terra, d’una varietat i també de les intencions d’una família. Vins identitaris on hi ha l’ànima d’un paisatge i l’estima de qui els fa.

Ara que hi ha més hores de sol, encara ve més de gust fer enoturisme. Apropar-se a la Terra Alta i gaudir de tots els seus actius. Del vi, de la restauració, de la natura, del patrimoni arquitectònic que guarden els pobles i de les persones i dels projectes que amb el seu ofici i trajectòria són altaveu de totes les coses bones que amaga el sud del país.

Veniu a b(v)eure’ns!