Notícies

Molt satisfets de retornar a Prowein

Hem tornat a Prowein. Després de pandèmia i d’edicions virtuals, per fi hem recuperat la presencialitat en una de les fires més importants d’Europa i del món amb 5.500 expositors procedents de més de 60 països. Els vins de Cellers Tarroné han viatjat a Düsseldorf amb Bertha Group i el nostre export manager Gil Núñez.

Ha estat una edició presencial però encara atípica perquè la gestió sanitària per Covid-19 encara és complicada en alguns països, la qual cosa ha impedit viatjar als asiàtics, americans, canadencs i sud-americans. Ha estat un certamen que s’ha alimentat del clàssic mercat europeu, exceptuant també els països de l’Est.

“La bona notícia és que el ritme de visites ha estat molt alt durant els tres dies. Hem donat a tastar tots els vins als importadors d’arreu del món amb què ja treballem, però també hem descobert les referències de Bertha Group a nous clients”, explica Gil Núñez. “Encara hi ha un cert desconeixement de la regió de vins de la Terra Alta a nivell internacional, però cada cop la podem situar millor, entre d’altres coses perquè la garnatxa blanca i negra estan de moda i això ens ajuda a posicionar la zona que té aquests dues varietats d’ambaixadores”, afegeix el nostre export manager.

Vídeo amb els vins de Bertha Group

“Hem donat a tastar tots els vins de Cellers Tarroné i els que més interès han despertat a Prowein ha estat la gamma Merian, segurament per la petjada ecològica i per ser vins monovarietals elaborats amb garnatxa blanca i negra, respectivament”, comenta Gil Núñez. “Han estat amb diferència els més venuts, tot i que també han tingut sortida els vins Punt i… Seguit, A Part, i finalment els joves de la gamma Sisquera“, afegeix.

Per a Cellers Tarroné participar a Prowein és una oportunitat per seguir ampliant i consolidant la presència internacional i el ventall de països on tenen presència els vins que s’elaboren a la Terra Alta, per bé que el mercat català és prioritari. El fet que els vins monovarietals Merian, amb segell ecològic, hagin estat els més valorats, fa pensar que es camina en la bona direcció, perquè les gammes més modernes i innovadores de Tarroné van en aquesta direcció.

Coincidint amb Prowein, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha compartit dades sobre exportació de vins i caves catalans i ha indicat que, per primera vegada des de la pandèmia, s’han recuperat, amb un increment del 18,97% del valor i un 11,42% del volum. Entre les claus, la Generalitat cita la cancel·lació dels aranzels que va establir Donald Trump. Alemanya, que és on té lloc Prowein, és la segona destinació mundial de vi català amb prop de 75 milions d’euros en valor d’exportacions i un increment anual de més del 8%. La directora de l’INCAVI, Alba Balcells, considera que el certamen celebrat a Düsseldorf “és un aparador indiscutible dels vins de tot el món i aquesta edició és la de la represa, una fira on Catalunya hi ha estat ben present, mostrant la seva fortalesa i diversitat en vins tranquils i escumosos”.

Un cop acabada la fira, resseguirem les relacions fetes i mirarem de créixer sostingudament cap a l’exterior amb el suport valuós de Bertha Group que ens representa i acompanya en totes les aventures internacionals.