Notícies

Sant Jordi de llibres i vins

Que a Cellers Tarroné tinguem una gamma de vins on hi digui “beure com qui llegeix una novel·la”, diu molt de nosaltres. O no? Sempre hem cregut que, a banda de les harmonies gastronòmiques, el vi ens pot acompanyar en altres moments culturals i la lectura n’és un, inevitablement. Llegim per créixer, per reflexionar, per viure altres històries, per viatjar en l’espai i en el temps i per ser, en definitiva, més lliures.

S’acosta Sant Jordi i segur que ja teniu la llista feta. Però com que sempre està bé compartir i conèixer la d’altres, us compartim la nostra. Per si encara teniu dubtes o per si voleu bussejar per altres tipus de lectures. La nostra única recomanació és que ho feu amb una copa de vi a la vora – si és de Cellers Tarroné ens fareu més feliços 🙂 – veureu com l’experiència s’enriqueix sempre i quan el lligam entre el llibre i el vi sigui sòlida. Experimenteu-ho i si trobeu vincles estrets, feu-nos-els conèixer. També ens agradarà indagar per les vostres harmonies literàries i vitivinícoles.

Castigos justificados de Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt

Novel·la negra per evadir-se de la realitat. Amb Merian 100% Garnatxa blanca. Un vi ecòlogic vibrant per acompanyar el ritme àgil i intens de la lectura.

Aquest és el cinquè cas del psicòleg criminal més famós de Suècia. Més de 5 milions de lectors estan atrapats com nosaltres en el cinisme i l’arrogància d’un professional que ha de fer front a casos realment sorprenents com el que relata la sinopsi del llibre: “Una estrella de televisión es hallada muerta de un tiro a la cabeza en una escuela abandonada. Su cuerpo se encuentra de cara a la pared y, atadas a una silla del aula, unas hojas de examen. A juzgar por el número de respuestas incorrectas, la víctima suspendió el examen más importante de su vida”.

L’hora violeta de Montserrat Roig.

Una reedició de la novel·la més emblemàtica del feminisme de Roig. Amb Seguit, un monovarietal de garnatxa negra, un vi profund, delicat, elegant, sofisticat… per homenatjar les paraules i el desig d’igualtat de l’escriptora i periodista catalana .

“El món de les dones, amb totes les seves contradiccions, renúncies i esperances, és el que descriu Montserrat Roig a L’hora violeta (1980). Les tres protagonistes exposen el seu fracàs a través de les relacions que tenen amb els homes. Les seves vivències indiquen la necessitat de trobar una sortida en un món creat a la mida dels homes, i les tres arribaran a entendre que han de mirar el món amb els seus propis ulls, sense el filtre d’una altra mirada.”

Benvolguda d’Empar Moliner.

Una novel·la on l’escriptora catalana exhibeix el seu talent literari. Amb Merian rosat, un vi dinàmic i rebel, l’última de les novetats enològiques de Cellers Tarroné. Un rosat de garnatxa negra, ecològic, modern, sofisticat i de color intens.

“Un relat commovedor i inoblidable sobre l’amistat, el pas del temps, el perdó i la cruesa secreta, mai explicada i sempre suavitzada, del climateri” “La protagonista de la novel·la, una dona decidida acostumada des de la infància a lluitar per la supervivència, no té cap altra opció que adonar-se del que és envellir per dins assumint de cop la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat, la caducitat de la vida artística.”

Comprender el vino de Pedro Ballesteros.

Amb un pròleg brillant de l’enòleg Álvaro Palacios. Amb Torremadrina Selecció. Un vi de guarda que convida a llegir i a reflexionar al mateix temps. A aturar-se, a regalar-se temps. Un vi elegant, cupatge garnatxa, sirà i ull de llebre, per assaborir el pas del temps i de les pàgines. Per gaudir de lectures rabiosament intenses i genuïnes, necessàries per entendre on som i cap a on anem.

És el primer Master of Wine espanyol i en aquest llibre que publica Planeta Gastro reuneix tot el seu coneixement. Convida a entendre i a reflexionar sobre el país de vins que tenim i on vivim. “Este libro es fruto de lo que más me gusta del vino: pensarlo. Intentar entenderlo más allá de sus condiciones naturales y de bodega, y averiguar los porqués. Nada es fijo en el vino. La ciencia y la tecnología reducen las limitaciones naturales, las modas dan ventaja a nuevas zonas y la política establece el marco en el que se comercializará”, diu l’autor.

Altres anys, per Sant Jordi, hem recomanat…

https://cellerstarrone.com/ca/de-boes-llibres-i-estoigs-de-vins/