Notícies

Temps per al (bon) rosat

L’any passat per aquestes dates us anuncíavem la sortida al mercat d’un nou vi. El tercer vi rosat de Cellers Tarroné. De cultiu ecològic, elaborat amb garnatxa negra i diferenciant-se de les altres dues referències rosades que fa anys que elaborem: Mas Tarroné i Sisquera. Explicàvem que malgrat la pandèmia, els plans enol`ògics del celler continuaven intactes, i teníem ganes de seguir soprenent al consumidor creant vins representatius de la Terra Alta: fàcils de veure, amables però amb caràcter.

Estrenem el mes de març amb la segona anyada ja al mercat. Aquests dies hem embotellat Merian rosat 2022, de manera que en breu el trobareu disponible tant al celler, com a les botigues especialitzades i als restaurants. N’estem molt contents d’aquest vi que busca seduir els consumidors que donen oportunitats als bons rosats. No són vins fàcils d’elaborar ni tampoc, com passava fa molts anys, són vins de segona. És un estil de vi que es treballa a consciència des de la vinya. I la nostra voluntat és obtenir un vi fresc i versàtil. En aquest cas, amb fruita roja, notes florals i tocs minerals.

Merian rosat ha tingut una molt bona acollida entre els consumidors i aix`o ens esperona a cada nova anyada. Però també la crítica especilitzada ha reconegut el treball enològic que hi ha al darrere. Sense anar més lluny, l’anyada 2021 va obtenir una Medalla de Plata als Premis Vinari. El perfil de Merian rosat 2022 és similar al de l’any passat. Elaborat 100% amb garnatxa negra, amb un treball precís de selecció de raïms per aconseguir després un rosat delicat i ple de subtilesa. Els ceps creixen en sòls de panal pobres, de composició argilo-calcària, amb matèria orgànica i pluviometria escassa.

Per a l’elaboració de Merian rosat es tenen molt en compte les inquietuds i els valors de Cellers Tarroné que, en viticultura, passen per elaborar vins respectuosos amb el paisatge amb l’ús de pràctiques agrícoles que assegurin la sostenibilitat del medi i, en el terreny enològic, per crear vins de mínima intervenció, màxima qualitat i preus assequibles, coherents amb la manera de fer honesta i transparent del celler. El vi fa la criança amb les mares durant 4 mesos. I el resultat és un rosat delicat però voluptuós que, a més a més, evoluciona molt bé en ampolla fins a quatre anys deprés de sortir al mercat.

Sigui com sigui, Merian rorat és un vi polivalent que pot maridar perfectament amb amanides i vinagretes suaus, amb pastes i arrossos amb salses marineres, amb peixos tant blaus com blancs i especialment amb el sushi, marisc, formatges cremosos tipus brie i camembert, amb carns rostides i a la brasa. I per què no? També amb unes bones postres; la dolçor del plat contrasta molt bé amb la frescor de el vi.

Com van escriure a Vadevi l’any passat, té l’ànima d’un negre amb la delicadesa dels blancs.

https://vadevi.elmon.cat/tastos/merian-rosat-2020-vi-anima-vi-negre-delicadesa-dun-vi-blanc-24250/