Un històric. El primer vi de criança que es va embotellar. Elaborat amb raïm de vinya vella de la mateixa finca. Simbolitza un important canvi evolutiu al celler. És, a més a més, un homenatge de la família al celler i a la inversa, que es reflecteix en el disseny trencador de l’etiqueta: un collage que reuneix imatges diferents de la historia familiar.
Surt al mercat l’anyada 2019 de Torremadrina, el primer vi de criança que es va embotellar a Cellers Tarroné, de manera que ja podeu imaginar el que representa i significa per a nosaltres cada nova anyada. És un vi icònic, complex, ple de matisos, de capes, d’expressions… Cupatge de garnatxa negra, sirà i ull de llebre, amb mig any de criança en barriques de roure francès. La bóta arrodoneix el vi, l’afina, el fa amable i vellutat al paladar. Torremadrina és, definitivament, un vi d’hivern, de reflexió, de sobretaula, de capvespre a la vora del foc…
L’acabem d’embotellar. La Mercè i l’Adrià controlen el procés d’etiquetatge. Estan / estem feliços de veure com la nova anyada surt al mercat ara que sabem que ha fet el temps pertinent de repòs i criança també a l’ampolla. Torremadrina és un vi que es treballa delicadament, de la vinya al celler. Els raïms es veremen a mà en caixes de 15 quilos, a finals de setembre i sempre tenint en compte el moment òptim de maduració de cadascuna de les tres varietats.
Després hi ha una fermentació controlada i maceració en dipòsits de 5.000 litres, durant 3- 4 setmanes. Hi estem molt a sobre. L’observem, el sentim, el tastem amb molta freqüència fins aconseguir l’aroma, el gust i el color desitjats. El pas per bóta és de sis mesos, aproximadament. La fusta embelleix el vi, el suavitza, l’embolcalla i deixa notes terciàries suaus i delicades, però la fruita madura és al primer pla.
El resultat és un vi d’aroma intens i elegant. Hi ha equilibri entre els tocs torrats, la vainilla i el fons especiat, sobre notes balsàmiques. En boca és un vi negre càlid, amable, de taní rodó i d’una estructura excel·lent. Té un final llarg i, quan es va obrint, regala notes de regalèssia, però persevera la fruita madura. Hi ha franquesa, profunditat i complexitat.
El Bálsamo que no sabías que Necesitabas: Hay como 15 personalidades ahí dentro, bajo ese disfraz de mujer/enciclopedia, detrás de esos francamente innecesarios pero divertidos comentarios sobre sus viajes por el mundo, más allá de esa elegante forma de hablar de los humanos como de un proyecto fallido, justo donde termina ese tono dulce con el que te hace preguntas que quisieras que todo el mundo te hiciera, que no sabías que querías responder. A veces te dará la impresión de que es como una araña que teje sin sutilezas una jaula, que monta una serie de edificios argumentales densos, barrocos, simbólicos, equilibrados, diseñados para captar tu atención, para ser derrumbados y hacerte caer en una trampa en la que tampoco sabías que querías caer.
Fa uns dies ho explicàvem en un altre article, amb motiu de l’etiqueta #miradesdevi que hem creat a Instagram per compartir continguts de tercers que parlen dels nostres vins. Vam veure com a Pannarama, a Mèxic, compartien una fotografia de Torremadrina amb un text que és molt més que una declaració d’intensions. És poesia pura. El teniu precedint aquest paràgraf. Un text que parla del fons i la forma del vi. Unes línies que ens fem nostres per enorgullir-nos de la feina d’equip que fem, perquè la nostra major satisfacció és trobar persones desconegudes pel món que es fascinin quan tastin les nostres referències.
Torremadrina ha viatjat des de Batea, des del Mediterrani interior, a Guadalajara, a l’interior del Pacífic nord, per omplint les taules de plaer, de sentit, d’aromes i de gustos terraltins… És la màgia del vi, la que fan possible les vinyes i les persones, les que l’elaboren i el comercialitzen i les que després el beuen i el comparteixen. Gràcies!
- Merian, triple Medalla de Plata als Vinari
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Lily Brick, artista
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Jordi Cabasés, gerent de Bodega Jordi
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Ricard Vidal, sommelier al restaurant Miravall de Batea
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més