Notícies

Lo Nadal i ells (Thunder Wine Makers)

Segur que aquests dies esteu de pont… I feu bé. Però nosaltres no volem deixar d’informar-vos de tot allò que passa a Cellers Tarroné. Estem preparant des de fa dies la campanya de Nadal i això vol dir que no parem de fer lots (ho veureu a les imatges inferiors), perquè aquesta campanya està sent… poderosa. No ens podem amagar que està sent bona, amb xifres similars a l’últim trimestre de 2019, abans de la pandèmia. I això és gràcies a tots els qui ens demanen/eu vi. Esperem que les darreres notícies relacionades amb la Covid-19 (és a dir, les noves variants detectades a Catalunya) no ens facin aturar aquest moment dolç que vivim i que els cellers catalans i la restauració necessitem. Amb precaució i obeint a totes les mesures implementades, trobeu-vos amb amics i familiars i celebreu la vida i poseu un vi català, de la Terra Alta si pot ser, al centre de la taula. Penseu que a dins hi ha molt més que un paisatge embotellat, hi ha moltes hores de sol i d’esforç, de fred i de decisions, però essencialment l’esperit d’una família que vol continuar vivint amb i per a la terra.

Fa uns dies ens van venir a visitar els nostres amics sommeliers Sergi Figueras i Antonio Lopo, dos professionals de referència que, com sabeu, ens acompanyen per definir algunes elaboracions singulars, com l’emblemàtic vi A Part, 100% garnatxa blanca elaborada i criada en bótes d’acàcia. Ells dos formen Thunder Wine Makers, fan vins a mida i aporten la seva expertesa allà a on hi ha bona matèria prima i voluntat de sumar i compartir experiències personals i enòlogiques. Ho vam explicar al blog quan ens ajudaven a decidir el cupatge de l’A Part, des de la primera anyada, la 2017.

No podem avançar molt més, però dir-vos que, plegats, estem preparant un nou vi. Les fotografies que compartim mostren que s’està coent alguna cosa, oi? Però encara no podem avançar detalls. Dir que serà un vi amb un estil de vinficació que fa honor als nostres ancestres. De moment, el que podem compartir és que que estem gaudint (de portes endins) del viatge de crear, de compartir, de sumar esforços i talents i de perfilar novetats enològiques que ens il·lusionen… Ja sabeu que el món del vi requereix, essencialment, paciència. Així que us demanem que en tingueu una mica. Aviat, més!

“Desde el Mediterráneo hasta el Atlántico, buscamos las mejores variedades de uva para elaborar nuestros vinos.” Thunder Wine Makers

“Ninguno de nuestros vinos ve la luz hasta que consideramos que está impoluto.” Thunder Wine Makers

“Sólo la añada, la tierra y el sol saben si aparecerán” Thunder Wine Makers

Sigui com sigui, el cas és que el nou vi de Cellers Tarroné- Thunder respirarà un estil salvatge i emocional, allò que imprimeixen els amics Sergi i Antonio a tots els vins que creen. Un vi que, com diuen ells, “remou el nostre jo interior” i que… tenim moltes ganes que tasteu. Segur que després de Nadal tindrem les primers ocasions…

“Potser Nadal és que tothom es digui
a si mateix i en veu molt baixa el nom
de cada cosa, mastegant els mots
amb molta cura, per tal de percebre’n
tot el sabor, tota la consistència”

Amb els versos de Miquel Martí i Pol tanquem aquesta nova entrada al blog. En les properes setmanes acabarem de detallar-vos com avança i acaba la campanya de Nadal de l’any 21. Començar a narrar el 2022 ja serà una altra cosa.