Notícies

Una Barcelona Wine Week molt fèrtil

Tercera edició de la Barcelona Wine Week i primera amb participació amb estand de Cellers Tarroné. En fem un balanç extremadament bo, no només pels contactes i les relacions establertes amb clients, sinó per les primeres confirmacions de negoci que ens permetran ampliar la llista de mercats on exportem els nostres vins elaborats a Batea.

Vam ser a la BWW amb el nostre export manager Gil Núñez, que ens representa a través de Bertha Group. I hem constatat plegats que és una fira que es consolidarà no només a nivell estatal, sinó també internacional. Durant tres dies vam tenir l’oportunitat d’estrényer vincles amb clients de mercats que ja teníem oberts, però també d’explorar-ne de nous. A aquestes alçades, tenim la certesa que començarem a treballar a països on fins ara no teníem presència, gràcies als contactes fets en el marc de la fira i això ens fa pensar que la Barcelona Wine Week serà clau any rere any per enfortir el nostre teixit comecial.

Aquest any, a diferència de 2022, ja s’ha notat la presència de clients nord-americans i asiàtics que l’any anterior, encara amb la ressaca de la pandèmia, no van viatjar a Barcelona. Hem tingut la sensació que els compradors arriben a la Barcelona Wine Week amb moltes ganes d’explorar projectes i vins nous i han mostrat interès per regions de vins petites i amb poc reconeixement internacional encara, com la DO Terra Alta.

També hem aprofitat la BWW per donar a conèixer la nova anyada, la 2022, dels diferents vins de Cellers Tarroné. Hem pogut constatar a l’ampolla l’expressió d’una gran verema (qualitat i salut del raïm). El resultat són vins vius i identitaris. Hem creat propostes líquides arriscades i molt aliniades amb el que busca avui el consumidor: la fluïdesa, l’elegància, la delicadesa, la subtilitat i la profunditat. És com també entenem nosaltres el vi. A la BWW hi hem portat la gamma de vins Sisquera, els ecològics Merian, Punt i… Seguit i A Part. I també el nostre criança emblemàtic, el Torremadrina.

Després de tres anys de restriccions, per fi, hem transitat amb normalitat per una fira molt ben organitzada i muntada que segurament esdevindrà allò que vol ser, la primera del calendari europeu i la referent del vi espanyol de qualitat. Creiem que per arribar-hi, és important mantenir el format actual, amb estands petits, passadissos transitables,  un format de saló, evitant la massificació i atraient a un públic molt professional.

Després d’una setmana molt intensa, retornem al celler per fer front al dia a dia i fer seguiment de les converses mantingudes en el marc de la fira. Enfilem la segona setmana de febrer amb la vista posada al cep que no tardarà gaire, després de la poda, a oferir-nos aquell moment màgic que és el plor. Quan desperta la planta, quan la saba comença a circular de nou per començar un nou cicle.