Fa dos anys Cellers Tarroné va ser notícia a TV3 perquè el Merian Blanc 2013 (100% garnatxa blanca) havia guanyat una Medalla d’Or al concurs de vins internacional Grenache du Monde. Enguany se n’ha sentit a parlar molt del certamen, celebrat a Sardenya en la seva cinquena edició, perquè el 2018 l’acollirà la DO Terra Alta i serà una gran oportunitat per exhibir el potencial de la nostra regió de vins i especialment de la garnatxa blanca.
“Antigament los nostres iaios ja la cultivaven i apostaven per ella. Per males floracions, es va arrancar, però després es va veure que els resultats que dónava la garnatxa no el tenien altres varietats“, explicava Imma Solé Llop a TV3.
“Aromàticament no és una varietat molt terpènica ni tampoc exhuberant; la garnatxa blanca s’expressa molt més en boca, té untuositat, estructura, un post-gust llarg… Regala notes d’amargor, que la fan complexa i versàtil en la gastronomia“, afirmava Jordi Rius, secretari de la DO.
Any rere any, la DO Terra Alta ha demostrat en aquest concurs mundial que és la regió del món més premiada, fruït del treball que fem els elaboradors i productors amb una varietat mediterrània com la garnatxa i cosa que volem demostrar l’any 2018 acollint el certamen al territori. Serà una oportunitat per consolidar a nivell internacional el reconeixement dels vins de la Terra Alta, on s’elabora el 33% de tota la garnatxa del món. Com bé diuen al consell regulador, el fet de celebrar Grenaches du Monde a Catalunya serà “una oportunitat única que permetrà mostrar internacionalment l’entorn i paisatge mediterranis on s’elaboren uns vins distingits per la seva força i caràcter i que, a més, suposarà un important increment en la notorietat de la marca col·lectiva i dels vins amb garnatxa produïts al país”.
A l’espera de la cita que tindrà lloc en menys d’un any, Cellers Tarroné vol felicitar els guanyadors d’aquesta última edició en la qual fins a 17 medalles han guardonat els vins de la DO Terra Alta. Una allau de premis que homenatja no només la bona feina dels productors d’avui, sinó el llegat que hem sabut conservar i millorar dels qui van treballar la terra dura, difícil i agreste, molts anys abans.