Notícies

A la recerca de la identitat de la garnatxa blanca

 

Tot l’equip reunit al voltant d’una taula per decidir el millor cupatge per a Merian 100% garnatxa blanca, un vi identitari i icònic que ens fa expressar l’essència de la DO Terra Alta a Cellers Tarroné. Arribar-hi no és fàcil, perquè implica un coneixement al detall de les finques i dels ceps, un anàlisi de sòls, pH’s, de la maduresa del raïm, de diferents fermentacions… Està clar que la base és un raïm sa, però per crear Merian hi ha un treball enològic molt precís perquè entrem al celler i vinifiquem garnatxes blanques de diferents parcel·les amb la idea d’embotellar la més representativa de totes. La més autèntica, la més identitària… d’acord amb els paràmetres que ens donen les nostres vinyes. Això vol dir que juguem amb acideses, graduacions, tipologies de sòls… I un cop el raïm ha esdevingut vi, decidim quina és, any rere any, la representació més fidel d’aquella anyada. 

El resultat és un vi franc, honest i sincer. Una garnatxa blanca paradigmàtica que busca sorprendre al consumidor i que tingui una textura en boca equibrada, fresca, profunda i llarga. Per això és molt important que tot l’equip participi en aquest gest de decidir el cupatge, perquè entre tots els paladars i coneixements que aglutinem a Cellers Tarroné, acabem de perfilar l’estil més autèntic de Merian que és un vi de producció ecològica, com també ho són el rosat i el negre. 

“Color groc pàl•lid, brillant i net. Aroma afruitat a poma i pinya amb lleugeres notes de fonoll. En boca és fi, untuós i amb cert volum que el fa llarg i persistent deixant un agradable sabor en boca. Té una bona harmonia en el seu conjunt. Molt equilibrat”

Aquesta és una de les feines que ens té ocupats a aquestes alçades de l’any. Fem cupatges, filtrem, trasbalsem… Embotellem. Aviat embotellarem els primers vins de l’any, els joves, com Sisquera blanc i rosat.

També ens ocupen moltes hores les vendes i els lots de Nadal, aviat us els compartirem però si teniu interès ens podeu escriure i us passarem tota la informació perquè aquestes festes el vi de Cellers Tarroné no us falti a taula. El nostre correu electrònic és info@cellerstarrone.com.

Per si aquests dies festius sou a la Terra Alta, us compartim una proposta que no podeu passar per alt. Tindrà lloc el dissabte 10 de desembre a partir de les 19h a Les Piscines de Batea.. Es tracta del segon tast de vins que organitzen amb la participació de 12 cellers, entre els quals Cellers Tarroné. Hi haurà tapes i música en directe amb DJ Aleix. Una oportunitat per tastar diferents projectes enològics i vins i per passar en un bon ambient la tarda-vespre de diumenge. Alerten que (per fi) baixaran les temperatures, però segur que a Les Piscines no notarem que ha arribat definitivament la tardor i casi l’hivern.