Noticias, Notícies

Adéu verema, hola tardor. Amb Medalla de Plata i bona música

Enfilem els últims dies de verema i ens arriba la notícia que l’ A Part 2017, la segona anyada de la garnatxa blanca elaborada i envellida en barriques d’acàcia de Cellers Tarroné ha obtingut una Medalla de Plata 2020 al Concurs Grenaches du Monde. És un vi especial, amb caràcter, que marca el camí dels nous projectes enològics que vindran al celler. De manera que finalitzarem, molt contents, la verema 2020. I molt satisfets per la feina que fa possible un equip de persones amb un alt nivell de motivació i dedicació i que ha demostrat un gran compromís en una campanya complexa marcada per la Covid-19.

En breu, els carrers de Batea deixaran de veure com desfila el raïm. El tindrem tot al celler. Els dipòsits ja bullena amb les fermentacions. Estem acabant d’entrar les varietats de raïm negre – garnatxa, principalment. I tot just encetem la tardor, una estació més plàcida i poètica que l’estiu, que ens portarà els primers dies de pluja i el primer cerç fresc, que ens agradarà acompanyar amb una copa de vi blanc com l’A Part. Perquè l’A Part és un vi que escalfa, que acompanya, que convida a la reflexió, a la pausa, a mirar per la finestra com es fa fosc d’hora a fora o com ens acull la llar de foc. Encara haurem d’esperar uns quants dies a encendre-la, però no ens estalviarem obrir una ampolla d’un vi del qual n’estem orgullosos, que reinterpreta la tradició enològica de la Terra Alta i la fa més innovadora, atractiva i suggerent

Ai trista nit de fi d’estiu, de solitud i pluja fina
De poc caliu, d’enyor immens i d’una gran estima
Ai amiga, com voldria sentir la teva companyia al meu coixí
I veure com t’adorms, amb una cançó bonica

Hem acomiadat l’estiu i hem dit hola a la tardor amb molts ànims i amb temes musicals nostàlgics com “Centra i poesia” de Joan Rovira. Anem aparcant el ritme frenètic de la verema i tornem a gaudir dels petits grans plaers. Sovint compartim vins amb música; ens agraden els maridatges musicals. Lletres i ritmes que defineixen les nostres emocions i les estacions que passen, ràpid. La tardor que despullarà els ceps, els deixarà nus i preparats per a un nou cicle. Mentrestant veuran la llum els primers vins de l’any i veurem com fem camí en uns mesos on haurem de combinar i cultivar la presència i assegurar i mantenir la distància.

Els brindis, els guardem en el record i esperem repetir-los quan tot passi.

www.cellerstarrone.com