Noticias, Notícies

Afrontem el futur amb corresponsabilitat, cura i respecte

“La feina del camp no ha canviat, la natura ens marca el seu ritme i la vinya segueix el seu cicle. Això sí, les mesures de prevenció les apliquem arreu, ja les hem incorporat com a hàbits i som molt respectuosos i responsables amb aquest aspecte”. Imma Solé Llop, gerent de Cellers Tarroné, explicava aquest cap de setmana en un article publicat al Diari de Tarragona com es viu el confinament i quins són les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i social en el funcionament ordinari del celler. L’article recull l’opinió de diferents elaboradors i presidents de denominacions d’origen catalanes i ens satisfà que s’inclogui la nostra, des de Batea, per fer visible com ens enfrontem a una situació incerta que ha fet baixar dràsticament les vendes de vi.

L’article el signa la periodista Silvia Fornós i resumeix algunes de les reflexions que li vam traslladar i que també volem compartir també al bloc perquè sapigueu que treballem amb la màxima honestedat, cura i corresponsabilitat, perquè les ampolles arribin a casa dels nostres clients i amics amb totes les normes de seguretat alimentàries acomplertes.

Imma Solé detalla: “Quant al celler, sí que hi ha hagut més canvis. Tot i que la feina de producció ha baixat, aquest mes hem realitzat altres activitats com les de trasbalsar el vi, filtra-lo, fer cupatges i d’altres que, per manca de temps, quedaven pendents i que ara que anem a un altre ritme podem abordar. Quant a la seguretat, hem establert un protocol de neteja i mesures de prevenció molt estricte seguint les recomanacions dels organismes oficials de sanitat: Tots portem mascaretes i guants, ens hem repartit l’horari laboral per torns amb un màxim de dues persones al celler, per evitar al màxim el contacte. I també hem reduït l’horari d’atenció al públic a la meitat i sempre que rebem a algú ho fem guardant les distàncies mínimes de seguretat”.

“La que vivim és una crisi sense precedents, que evidentment no només ens afecta a nivell sanitari i econòmic, sinó també cultural, social i fins i tot personal. Som persones i patim davant de l’adversitat”, comentava Imma Solé quan era entrevistada al Diari de Tarragona. I afegia: “En l’àmbit econòmic, les vendres han baixat moltíssim ja que el nostre principal mercat són l’hostaleria, la restauració i el turisme i són, probablement, els tres sectors més perjudicats. Sabem que la recuperació serà costosa i lenta i en conseqüència també la de tots els qui en depenem, com el món del vi”.

La gerent de Cellers Tarroné comentava a la periodista Sílvia Fornós que “l’exportació que és una altra part important en les nostres ventes i també s’ha vist afectada, ja que allà on viatjaven els nostres vins també conviuen amb la pandèmia. Hem hagut de cancel·lar totes les visites programades que teníem previstes al celler i totes les activitats enoturístiques. I ens hem vist obligats a cancel·lar els actes de promoció, fires, tastos i esdeveniments gastronòmics i culturals que teníem agendats. I tot això també representa un impacte socioeconòmic negatiu, no només per al nostre celler, sinó per al conjunt del territori; precisament ara que la Terra Alta començava a despuntar en sector primari i de serveis”.

Volem agrair des d’aquestes línies, la feina que fan les botigues especialitzades que ens distribueixen els nostres vins, ja sigui a través de les seves botigues virtuals, per telèfon o mail. És la nostra manera de procedir, enlloc de fer directament les ventes a domicili, hem optat per no trencar la roda i ajudar-nos els uns als altres.

Quant al futur, no sabem què passarà. És incert i fins a cert punt ingovernable. No serà fàcil, però ens en sortirem. Ens adaptarem i seguirem fent allò que estimem, que és fer bon vi.

Imma Solé explica que per prendre decisions al celler “cal valorar la situació a cada moment, perquè canvia cada dia i fins i tot cada hora. Som davant d’un canvi evident, on els consumidors han modificat la manera de consumir el vi. Hi ha més compra online, més vendes al canal d’alimentació i una aposta decidida pel producte de proximitat. Per tant, en aquests moments, a Cellers Tarroné ens estem adaptant i treballant per poder entrar i créixer en aquest nou entorn, conscients que durant un temps serà així. Haurem de veure però com s’evoluciona, amb quina mesura incideixen en les ventes i si són canvis puntuals o es queden per sempre… Haurem de seguir analitzant i veient cap on va el consumidor per poder adaptar-nos a la situació que ve, la nova normalita”. També esperem a veure quines mesures prenen les administracions per impulsar línies de suport econòmic, financer i de flexibilització de terminis de pagament, mesures que donin resposta a diferents demandes que s’han canalitzat des del sector. Per poder valorar també el que podem fer tant a curt com a llarg termini”.

www.cellerstarrone.com