Notícies

Ampliem la gamma de vins Merian amb un rosat de garnatxa negra

A Cellers Tarroné hem ampliat la gamma de vins Merian amb un rosat ecològic elaborat amb garnatxa negra de Batea. És el tercer vi rosat del celler, després de Mas Tarroné i Sisquera, i el més delicat de la gamma Merian, que representa el caràcter i la força del terrer a la Terra Alta. Malgrat la pandèmia, hem seguit endavant amb els nostres plans enològics i acabem de treure al mercat Merian rosat 2020 com teníem previst, després d’observar que hi ha una demanda creixent, principalment a l’exportació, de vins rosats de qualitat, elaborats amb varietats autòctones i de cultiu ecològic. 

Per a l’elaboració de Merian rosat 2020 s’han tingut en compte les inquietuds i els valors de Cellers Tarroné que, en el terreny de la viticultura, passen per elaborar vins respectuosos amb el paisatge amb l’ús de pràctiques agrícoles que assegurin la sostenibilitat del medi i, en el terreny enològic, per crear vins de màxima qualitat i preus assequibles, coherents amb la manera de fer honesta del celler familiar i reflex del terrer auster i caràcter de la Terra Alta.    

Merian rosat 2020 s’elabora amb raïms de garnatxa negra idònies per a l’elaboració d’un vi rosat delicat i ple de subtilesa. Els sòls de les vinyes son pobres, de composició argilo-calcaris, amb matèria orgànica i on la pluviometria és escassa.

A diferència de Mas Tarroné i Sisquera, que també son rosats monovarietals de garnatxa negra, Merian rosat 2020 és de cultiu ecològic. El raïm entra al celler i molt ràpidament es premsa perquè l’extracció de color sigui mínima i el resultat sigui un rosat pàlid. Té una criança amb les mares de 4 mesos i s’utilitza la tècnica del battonage. El resultat és un vi fresc, però molt més delicat i voluptuós que els dos anteriors, que evoluciona molt bé en ampolla com a mínim entre 2 i 3 anys després des de que surt al mercat. 

La imatge de Merian rosat segueix la línia dels altres dos vins de la mateixa gamma, el blanc i el negre, consolidant la idea de “beure com qui llegeix una novel·la”. En aquest cas i com a diferència, se suggereix la lectura de novel·les de viatges, cavalleresques, d’aventures i exòtiques a través de les imatges que hi ha reflectides al disseny. Merian representa el caràcter i la força del terrer de Batea i són vins homenatge a Mercè i Antonio, que van llegar als nous responsables del celler la tradició i el bon saber fer. 

NOTA DE TAST

Varietat_ Garnatxa negra de cultiu ecològic.

Verema_ Manual, en el punt òptim de maduració dels raïms seleccionats amb les millors característiques per elaborar un vi rosat.

Elaboració_ Rosat de premsada directa. Fermentació controlada a 18 graus. Criança amb les mares durant 4 mesos i battonage.

Tast_ Color salmó pàl·lid, amb ribet més intens. En nas, ressalten les fruites vermelles, delicades notes florals i un rerefons mineral. La boca és golosa, llaminera i molt fresca, amb un post gust llarg que invita a beure una segona copa. Un vi equilibrat, entre frescor i estructura

Harmonia_ Molt versàtil per als maridatges. Des d’amanides amb vinagretes suaus a pastes i arrossos amb salses marineres. També amb peix blau i blanc i especialment amb els sushi, els mariscos, i amb formatges cremosos tipus brie i camembert. Amb carns rostides i a la brasa i també amb unes bones postres: la dolçor del plat contrasta molt bé amb la frescor del vi.

ServeiEntre 5 i 10 ºC