Notícies

Bolets, oli d’oliva VE i Cellers Tarroné

Ho hem anat compartint aquests dies a les xarxes socials, però la inciativa gastronòmica que està en marxa aquest novembre a Reus mereix una entrada al blog. “A Reus, cuinem amb bolets i amb oli d’oliva verge extra DOP Siurana” és el nom de les jornades gastronòmiques, molt suculentes per cert, organitzades per l’AEHT a les quals ens fa molt contentes ser-hi amb els nostres vins, els de Cellers Tarroné. Hi participen una vintena de restaurants, que són els següents: Bar Restaurant Toribo, Restaurant Cal Serret, Moto Sport Café, Flaps Cafè, Restaurant l’Estel, Restaurant El Círcol, El Racó de JP, Peixateries Velles, Atzucac, Braseria Café Teatre del Centre, Cal Gallissà, Mirall de Tres, la Caseta de les piscines, Txaranga, Xibarri, El Carbó Restaurant, Singlot i Casa Coder. Tots ells han preparat menús amb bolets, producte de temporada, i oli d’oliva verge extra DOP Siurana i els serviran amb les diferents tipologies de vins de Cellers Tarroné. És una oportunitat per enllaçar productes de tardor i territori i assaborir-los en una ciutat rica i dinàmica que fa una aposta per la gastronomia i pels vins i els dinamitza culturalment.

Oli, bolets i vi; tots tres són productes que generen aliances amb el territori

Els menús del bolet inclouen receptes delicioses com el fricandó de xai amb rovellons en escabetx i cebes de platillo de l’Atzucac, als canelons de bolets de temporada gratinats amb beixamel i emmental de Cal Gallisà, l’arròs fosc de sepionets i ceps de Casa Coder, l’arròs amb trompeta de la mort amb aromes del Montsant de Xivarri o la truita de patata amb rossinyols i ceba confitada acompanyada amb pa amb tomàquet del Txaranga.

Tots els plats estan maridats amb vins de Cellers Tarroné. Des dels Merian (blanc, negre i rosat) al Punt i…, Seguit i A Part. Tots els vins que participen a les jornades gastronòmiques del bolet tenen un denominador comú, que és la garnatxa. “És la nostra varietat estrella i a cada collita n’aprenem una mica més. És molt versàtil tant a l’hora d’elaborar com a l’hora de maridar. I aquesta és una virtut que ens permet fer múltiples elaboracions amb la mateixa varietat i obtenir una gamma de vins molt àmplia i representativa del que som a la Terra Alta. Això significa que ens donen joc tam´bé per crear harmonies i maridatges gastronòmics múltiples. En aquest cas, amb els bolets que són un aliment que també ofereix moltes opcions tant a la cuina com en el maridatge”, explica Imma Solé Llop, gerent de Cellers Tarroné. I afegeix: “Precisament aquí està l’essència del maridatge, buscar l’equilibri entre dos productes que neixen a la terra i que són del territori“.

Som una ciutat envoltada de productes de primera qualitat. Amb tot el que ens rodeja i gràcies a jornades com aquestes; Reus i els seus restaurants es posicionen com a centre neuràlgic de la gastronomia provincial

Les jornades van començar el divendres 4 de novembre i s’allargaran fins a finals de mes, el 20 de novembre. Aquests dies per tant tenim una oportunitat única per descobrir la gastronomia reusenca de tardor, l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i els vins que elaborem a Batea, a Cellers Tarroné. Els restauradors han triat les nostres referències en funció dels menús, per assegurar que les harmonies d’1+1 siguin igual a 3.

Esperem que ho gaudiu!