Notícies

Bones festes!

PHOTO-2019-12-23-17-45-15

L’hivern ja s’ha endut totes les fulles de la vinya. Comença el temps de calma i repòs, de fred, els dies curts i amb poca llum. Però ara venen festes i les cases s’il·luminen. Des d’aquestes línies us volem desitjar un molt bon Nadal i una millor entrada d’any.

Ens agrada recordar per aquestes dates el poema “Hivern” de Miquel Martí i Pol, perquè parla de la calma i la quietud que ens acompanyen en aquesta estació de l’any:

“L’hivern no és el fred i la neu:

és un oblidar la preponderància del verd,

un recomençar sempre esperançat.

L’hivern no és els dies de boira:

és una rara flexibilitat de la llum

damunt les coses. L’hivern és el silenci,

és el poble en silenci,

és el silenci de les cases

i el de les cambres

i el de la gent que mira, rera els vidres”

Han passat 365 dies i el balanç és llarg i fecund a Cellers Tarroné. Acabem el 2019 contents per la feina feta i il·lusionats per la que vindrà. Amb un mural artístic de Lily Brik acabat d’estrenar que dona la benvinguda al celler i moltes ganes de seguir fent equip. Només amb el gest valuós de cadascú de nosaltres, podem somiar alt i lluny.

Coincidint amb les festes de Nadal, ha sortit al mercat la nova anyada de Merian 100% garnatxa blanca, la segona en ecològic. L’anyada 2019 ens regala un vi subtil, complex, un retrat del paisatge terraltí i un homenatge a la nostra varietat autòctona, la garnatxa blanca. Estem agraïts per l’acollida de la primera anyada on vam tancar el cercle de la sostenibilitat i ara sabem que hem de caminar per aquest sender de respecte i de cura per allò que és essencial i que és l’origen: per la terra.

Aquest Nadal podeu fer el joc comparatiu – si guardeu ampolles de Merian 2018 – de tastar les dues últimes anyades i comprovar com un mateix vi té perfils diferents segons l’edat i el temps de guarda. La 2018 aguanta molt bé i és molt interessant degustar-la amb el repòs d’un any a l’ampolla, que li dona profunditat i subtilitat.  És un divertiment que us suggerim per si us en falten, aquests dies, amb la família. Suposem que no.

Merian blanc 2019 és un vi ecològic amb aromes de poma i pinya i notes lleugeres de fonoll. És fi, untuós i té volum en boca. I és persistent. És molt harmònic i equilibrat i té una àmplia versatilitat per al maridatge. És un dels vins que no faltarà a la nostra taula per celebrar el Nadal i que acompanyarem amb altres referències catalanes per desitjar-nos bones festes.

La setmana vinent farem la carta als Reis però ens avancem i us descobrim el desig principal: Seguir cultivant la terra, fent equip i omplint d’il·lusions les ampolles de Cellers Tarroné perquè després us regalin felicitat a taula.

www.cellerstarrone.com

 

 

Related Posts