La clotxa és un àpat típic de les Terres de l’Ebre, el que han menjat sempre els pagesos abans d’anar al tros, a fer l’oliva o a vermar. Al pa rodó se li buida la molla i l’omplim d’arengada, tomàquets, alls escalivats i cebes, amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i sal. És una menja contundent, intensa, però ens agrada combatre el fred amb trobades que omplen de nutrients el cos i també l’ànima. I així és com vam rebre els amics d’El Petit Celler, uns dels nostres distribuïdors. Els agraïm enormement la visita que van fer divendres passat a Cellers Tarroné per conèixer encara més a fons com treballem i quina és la nostra filosofia de vi i de vida. Trobar-nos a Batea és la millor manera per entendre els nostres vins i que ells els puguin comunicar després amb tots els detalls i matisos al client final.
Volíem fer la clotxa a la vinya però les temperatures ja han baixat considerablement a la Terra Alta i no era qüestió de passar fred. Així que ho vam fer al celler, on fan el seu camí, als dipòsits respectius, els vins de l’anyada 2019. Després, però, vam anar a “calcigar” les finques per conèixer l’essència dels sòls de panal i mostrar-los la vinya vella de garnatxa blanca que és una de les nostres grans icones. Vam ser en una de les finques més emblemàtiques de Cellers Tarroné, la de Trufes, per entendre l’orografia, el clima i l’expressió varietal en una terra austera i difícil com la Terra Alta, però finalment agraïda. Allà vam tastar Merian 100% garnatxa blanca. Al costat dels ceps s’entén sempre millor l’elaboració del vi. I la seva definició. Durant la visita, vam comentar molts temes però un que va centrar la conversa va ser la nostra aposta per l’agricultura ecològica. Si volem vins vius, hem de tenir terres vius. I per això des de fa temps el compromís de Cellers Tarroné amb la sostenibilitat és total.
En acabar la visita a la vinya, vam tornar al celler per tastar la gamma del Punt i… Seguit i A Part, i també el nostre vi de criança Torremadrina. Sempre va bé intercanviar opinions i veure què en pensen els nostres distribuïdors del treball enològic que fem i del perfil i caràcter que donem als vins. Al cap i a la fi ells coneixen molt bé el mercat i saben també quins són els gustos i els criteris del consumidor a l’hora de triar referències. I amb ells vam estrenar també les noves dependències i la sala de tast.
El recorregut per Batea va continuar al restaurant Miravall amb un menú maridatge farcit de productes de proximitat i una cuina sempre saborosa i saludable, respectuosa amb el producte i que harmonitza molt bé amb els nostre vins. Vam tenir l’oportunitat de tastar tots els vins del celler i vam agrair de nou al Petit Celler la confiança i la predisposició per venir fins a Batea a aprendre més i millor del nostre treball. Sabem que se’n van endur un trosset amb ells després de compartir una jornada molt complerta que va acabar amb una sorpresa. Van ser els primers, a banda de les bateanes i dels bateans, a veure i gaudir del mural artístc que Lily Brik ha fet en una de les parets del celler i que resumeix els nostres gairebé 80 anys d’història.