Notícies

“De la matèria a l’ànima”

Restauradors, distribuïdors, clients i amics ens van visitar dilluns al showroom organitzat per la DO Terra Alta a FiraReus coicindint amb el tret de sortida de la campanya del Concurs Internacional de Garnaches que se celebrarà a la comarca de l’11 al 15 d’abril. Les sensacions que vam rebre després de compartir vins i tertúlia amb tots ells – interesats la majoria a incloure nous vins de la Terra Alta a les seves cartes o augmentar-ne el nombre de referències – són molt positives. Tots es manifestaven encantats amb la gran qualitat d’elaboracions que presentaven els cellers de la Terra Alta i de Cellers Tarroné de manera particular, tal i com ens ho van fer constar en la conversa a l’estand.  Amics i clients coincideixen a destacar el potencial que té la regió de vins, tant en l’elaboració de blancs, com de negres. No obstant, dilluns, la varietat més buscada era la garnatxa blanca que ha arribat a un punt molt interessant de maduresa enològica que està demostrant la seva  extrema polivalència i qualitat. A Cellers Tarroné, el 2006 vam elaborar el primer vi 100% Garnatxa Blanca, Merian. I ara, 10 anys després, ens hem atrevit amb A part, una garnatxa blanca envellida i acollida en bótes acàcia. Una expressió més longitudinal i atrevida de la varietat autòctona de la Terra Alta que volem  reivindicar al costat dels altres vins i varietats que també treballem al celler.

La jornada professional de dilluns ens fa veure que la garnatxa blanca no brilla perquè sí, sinó perquè té molta llum i hem après a fer-la brillar. Des de Cellers Tarroné estem convençuts que l’aposta per la varietat ha d’anar acompanyada d’orgull, d’identitat i de responsabilitat. Tots els cellers que la vinifiquen a la Terra Alta l’hem de comunicar en positiu i n’hem de reivindicar el seu valor enològic que cada vegada és més gran.  El feed back del tast a FiraReus és molt positiu. Cellers Tarroné ens emportem unes molt bones impressions que confirmen el gran potencial que té la Terra Alta, com també un denominador comú que passa per l’expressió varietal, el caràcter únic dels sòls de panal i la personalitat pròpia que cada celler aporta amb l’elaboració.

La jornada de promoció del Concurs Internacional de Garnatxes a Reus va donar el tret de sortida també a l’exposició itinerant  Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima. És una mostra senzilla, elegant i camaleònica com la van definir els seus realitzadors, que compta amb 6 estacions : Territoris; Varietats de garnatxa; El treball a la vinya. Pagesos; Elaboracions; Sòls; i Aromes. Són 6 espais diferenciats que ajuden els assistents a posar el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta que representa un 33% de la producció mundial. Es tracta d’una exposició clara i sentètica que posa llum i èmfasi en el valor del territori i de la varietat autòctona, com també en la necessitat de reivindicar la identitat de les comarques ebrenques, vinculades des de sempre amb la produció vitivinícola i un ric patrimoni natural i cultural.

www.cellerstarrone.com

 

 

Related Posts