Notícies

Temps de “birbar”

virbar

A la gamma de vins “Sisquera” vam voler recuperar el parlar de Batea perquè pensem que no hem de perdre mai les nostres arrels. Són la nostra identitat. Posar als vins les paraules que fem servir en el parlar quotidià ens fa sentir orgull de territori. I per això reivindiquem sempre els mots que alguns consideren “d’abans” però que es fan servir també ara. Com “birbar”. Sabeu què significa? A Cellers Tarroné li’n diem així de la poda en verd.

“A la primavera tot reneix. És el moment més màgic de l’any, els rovells ja han esclatat i ja comença a predominar el color verd dels brots tendres. A mesura que van creixent les sarments es porta a terme una altra pràctica molt important per a la sanitat i la qualitat del raïm, es tracta de l’esbandida o poda (la poda en verd). Es busca l’equilibri entre la vegetació i el fruit, s’eliminen fulles i brots a criteri del responsable de la poda”.

Aquesta és la feina de camp que estem realitzant durant aquestes setmanes. És una feina de viticultura dura i molt decisiva per controlar la brotació, determinar la vegetació que volem tenir al cep i per tant el vigor i la quantitat de raïm que tindrem per la verema. A més a més de “virbar”, observem molt què passa a la vinya, per evitar malalties i assegurar la sanitat de la planta. Hem tingut bones temperatures fins ara, però les previsions meteorològiques ens han posat en alerta i esperem no haver de parlar de cap catàstrofe. Heu vist les imatges que s’han publicat aquests dies de les vinyes franceses? Han hagut d’encendre focs entre rengleres de ceps per evitar la seva congelació durant les hores nocturnes de més fred… Un drama.

 

setdetu

En paral·lel, estem ja preparats per al tast-maridatge que tindrà lloc dijous 27 d’abril al restaurant 7 de tu de Reus. Ens fa molta il·lusió ser-hi perquè el xef Carles Juncosa estudia el curs de sommelier professional a la Universitat Rovira i Virgili amb la nostra gerent, Imma Solé. El repertori de tast de Cellers Tarroné per demà, inclou una gran novetat… Un vi del qual us n’hem parlat en algun post anterior  i que aviat presentarem en societat: la garnatxa blanca A part. Amb què el maridarem?

A part (garnatxa blanca) – Amanida de fruita rostida i formatge de cabra

Torremadrina (gx negra, syrah i ull de llebre) – Coca de pollastre amb crema de bolets i ceba

Punt i…  (gx negra i syrah) – Arròs de magret d’ànec i anguila

Seguit (gx negra) – Galta de vedella amb carabassa i fruita dolça

Merian dolç – Pastís de formatge blau i gelat de xocolata

L’aforament del tast ja està cobert i ens fa molt contents. Reus és una ciutat amb un dinamisme cultural i gastronòmic molt interessant i ens agrada portar-hi els vins de la DO Terra Alta.

www.cellerstarrone.com

Related Posts