Notícies

Diversitat, inclusivitat i solidaritat, a través del vi

Donar visibilitat a la diversitat i a la diferència, a les causes minoritàries i a les iniciatives solidàries. I fer-ho a través del vi. Quan ens ho van proposar només vam poder dir que sí. Perquè a Cellers Tarroné també veiem el món des d’aquesta perspectiva inclusiva i empàtica. Tenim una mirada ampla que va més enllà de les etiquetes i de les normatives. L’altre dia, els impulsors de la iniciativa ho van explicar a Canal Terres de l’Ebre i avui us en volem donar més detalls al blog.

Hem iniciat una col·laboració amb Equality Wines. Ells posen la filosofia i la intenció. I nosaltres el que millor sabem fer, el vi i el know how. De moment, hem acordat elaborar-los un vi rosat, però la idea és de crear-ne també un de negre per ampliar el seu catàleg de referències i principalment amplificar els missatges que defensen i acompanyen.

 

 

Darrere d’Equality Wines hi ha Moette Studio, un estudi que empenyen dos dissenyadors gràfics, Jordi i David, dues persones amb molta vitalitat i ganes de canviar les coses. Principalment volen transmetre un missatge: el de la igualtat, el respecte i la bellesa de la diversitat. Per començar,  han editat 5 il·lustracions lineals de dones nues que permeten entendre que, malgrat les diferències en els nostres cossos, “totes les persones som iguals i podem crear referents vàlids i reals per a cadascuna de totes nosaltres i trencar amb els estereotips socials imposats per una societat que a moltes persones ja queden molt justos”, afirmen. Clarament, conviden a reflexionar de forma visual.

Aquesta sèrie porta per nom Ella. I la reflexionen així: “No volem dir ni de bon tros que només existeixin aquests cinc patrons de dones, sinó amb l’objetiu que dins de cadascuna d’aquestes il·lustracions puguin trobar alguna característica única que no hagin trobat en alguna de les anteriors. Ella vol mostrar la bellesa de qualsevol tipus de dona, independentment de la seva edat, raça, nacionalitat o color, forma o pes, sexualitat o orientació sexual i/o malaltia. És a dir, poder crear uns referents reals, on cadascuna d’elles es pugui sentir identificada i, per descomptat, mostrar al món, la gran bellesa que hi ha a la gran diversitat de totes elles”.

La idea és molt poderosa i Equaliy Wines la vol estendre més enllà de l’univers femení, també a qualsevol col·lectiu minoritari com el LGTBIQ+ o d’altres de vulnerables, vinculats a l’exclusió social o a l’àmbit de la salut. Per exemple, acompanyar projectes que facin recerca en el món oncològic i és aquí on entraria la col·laboració amb Cellers Tarroné. Hem elaborat un vi rosat per a Equality Wines amb la idea i voluntat d’acompanyar el projecte Emma de les Terres de l’Ebre que investiga el càncer de mama. “Hem escollit el vi com a canal i veu, per crear un producte amb caràcter i fort. Es podrà adquirir a través de la pàgina web o en establiments de venta de productes especialitzats, a poder ser del col.lectiu o que defensin els mateixos valors que la marca”, expliquen des de Moette Studio.  A nosaltres no ens pot fer més il·lusió una iniciativa alternativa i poderosa com aquesta, d’aquelles necessàries per canviar la mirada, per obrir-nos-la i per fer-nos més empàtics amb el nostre entorn i amb les persones que  ens envolten i l’habiten, i més dignes amb nosaltres mateixos.