Notícies

El despertar de la vinya

IMG_2935

Som a la  primavera i la vinya desperta. Després d’un hivern fred i amb neu, la saba comença a córrer amunt per la fusta del cep. Setmanes enrere hem vist el primer plor, un moment vital de la planta, d’extrema vellesa, com demostra la fotografia. Ara ja som en plena brotació: observem l’aparició dels primers brots verds a les finques de Cellers Tarroné.

Els que venen són els mesos més emocionants del cicle de la planta. Els brots verds són el símbol que no hi ha retorn, anuncien la vida a les finques i la immenent aparició de les fulles. Seran mesos d’una cura extrema al camp, d’observació i de prevenció, fins que arribi el temps de verema.

Tot seguit a la brotació, veurem la formació de les fulles del cep que haurem de virbar al maig, i després el temps de floració que donarà orígen als gotims de raïm. Primer seran de tamany d’un pèsol i a poc a poc aniran creixent. Entre juny i juliol el fruit ja és a la vinya. Després vindrà el moment màgic del verolat, el canvi de color del raïm, la maduració i la verema. Un cicle que expliquen molt bé al blog del Museu Dinastia Vivanco, un equipament impressionant per submergir-se en la cultura del vi i aprendre.

 

merian_negre-1merian_blanc-1

Per altra banda, ja tenim a punt les noves anyades de la gamma Merian que representen el caràcter i la força del terroir.  Merian 100% Garnatxa Blanca i Merian negre, que incorpora en aquesta nova edició un més alt percentatge de garnatxa negra amb la voluntat de fer una aposta decidida per les varietats autòctones. Són dos vins d’estil modern, gastronòmics, amb una acidesa marcada que els fa molt bevibles. Volem que siguin vins per gaudir i per compartir. I avui us suggerim dos maridatges emocionals. No cal oblidar que els nostres són “Vins Ebre Biosfera“.

1200_1517430109_M6A6653

(fotografia de www.naciodigital.cat)

.-Tastar Merian Blanc un migdia d’estiu a la vora del mar Mediterrani, amb unes ostres del Delta.

.-Tastar Merian Negre una tarda càlida vora el riu Ebre, amb uns embotits i formatges que ens haurem endut de casa.

Related Posts