Notícies

El vi a taula, des de l’humil a l’estrellada

 

Mentre la vinya reposa i passa les hores de fred que li calen per tornar a brotar, al celler el ritme és frenètic però no tant, evidentment, com durant les setmanes de verema. Després del repòs merescut a l’ampolla, les noves anyades comencen a sortir al mercat. Alguns vins són de l’última campanya, però n’hi ha d’altres que són d’anteriors, perquè han tingut una criança més llarga en barrica o a l’ampolla després. A Cellers Tarroné ja tenim a punt per comercialitzar el Merian Blanc 2017, el Sisquera rosat 2017 i el Punt i… 2016.

Els tres vins són pura essència de la DO Terra Alta, amb estils moderns, que s’adapten al paladar del consumidor d’avui i a les seves exigències de naturalitat i autenticitat. Són vins frescos i profunds, reflex del territori terraltí. És evident que cal fer tornar el vi a taula, cada dia, i harmonitzar-lo amb la cuina catalana. Sempre han tingut un diàleg fluid, el vi i la cuina. Però també és important triar vins o beure’ls seguint el calendari vital, els gustos culturals o simplement el desig d’omplir cos i ànima amb una bona copa. Per això, hem seleccionat tres moments per gaudir de les noves anyades de Cellers Tarroné, tenint en compte el calendari d’hivern. La sala d’emmagatzematge del celler, a Batea, bull d’activitat i hem de començar a donar sortida a les ampolles que tant hem cuidat fins ara:

 

Merian Blanc 2017 – 100% garnatxa blanca

Color groc pàl·lid, brillant i net. Aroma afruitat a poma i pinya amb lleugeres notes de fonoll. En boca és fi, untuós i amb cert volum que el fa llarg i persistent.

Per una tarda amb fred i gel a fora. Nosaltres dins, ben calents, a la vora del foc o al sofà amb una manta dobla. Una lectura a les mans o una bona música al reproductor de CD. O totes dues coses alhora. O cap, però una altra que ens faci viatjar com el vi en l’espai i en el temps. I a la vora, una copa d’un vi blanc com Merian que té moltes coses a explicar, essencialment la potencia delicada de la garnatxa blanca de la Terra Alta.

Sisquera rosat 2017 – 100% garnatxa negra

Color rosa. Aroma intens amb notes de fruites vermelles que recorden a fruites del bosc sobre un fons floral. En boca té estructura i personalitat, una entrada molt agradable.

Som de celebrar Sant Jordi, però no podem passar per alt que el febrer és el mes dels enamorats per a moltes persones. Sisquera és un vi rosat mediterrani que convida a reenamorar-se dels bons vins rosats tant com de la persona desitjada. Una copa de rosat compartida ens embolcalla de romanticisme i pot resultar molt suggeridora.

Punt i… 2016 – Garnatxa negra + syrah

Color roig cirera intens, de capa mitja-alta. Aroma agradable i fresc amb lleugeres notes de fruites vermelles sobre fons mineral. En boca és molt expressiu, afruitat.

Per una bona clotxa o una bona calçotada amb amics. Un dia de sol, radiant. Per fer tertúlia el vermut, però després per la carn a la graella un vi per prestar-li atenció. Per dur-lo a la trobada, si l’escoltem i el sentim, mentre el tastem. Complexitat, finor, elegància i potència. Ens deixarà un bon record, com un diumenge amb qui volem compartir-lo.

Aviat els vins seran a les botigues, als restaurants i  als punts de venda especialitzats del nostre cercle més immediat, de les Terres de l’Ebre. I sabem que allà on són els nostres vins hi ha persones compromeses que els cuiden com ho fem al celler fins que surten. Trobareu segur i cada vegada més la saviesa i proximitat del sommelier que els recomana i els sent amb tanta proximitat i estima com nosaltres. La del sommelier és una figura clau a les botigues especialitzades tant com als restaurants. De fet, a la sala passa molts cops que el vi és la primera descoberta del celler i després es desencadena la visita. Agraïm molt als restauradors l’atenció que presten els vins, als de la Terra Alta. Perquè volem que acompanyin petits grans moments de felicitat dels clients, des de la taula més humil a la més estrellada, com tenim la sort de tenir a l’Ebre, amb Villa Retiro o l’Antic Molí.

Related Posts