Notícies

Els amel·lers florits, el vi rosat i la primavera que s’insinua

2018-01-30-PHOTO-00001549

“A mig aire de la serra

veig un ametller florit.

Déu te guard, bandera blanca,

dies ha que t’he delit!

Ets la pau que s’anuncia

entre el sol, núvols i vents…

No ets encara el millor temps

però en tens tota l’alegria”

La setmana passada compartíem imatges de la inesperada nevada que va caure i per a bé sobre les vinyes de la DO Terra Alta i aquesta hem volgut mostrar un paisatge igualment bell, però radicalment diferent, el dels amel·lers -com en diem a Batea-  florits que veiem des de fa un parell bo de setmanes de camí a les vinyes. La flor de l’amel·ler ens han fet creure que la primavera està més a prop que lluny, però som conscients que encara queden hores de fred perquè torni la vida al cep. Ho estem comprovant aquesta setmana amb les baixes temperatures.

sisquera_rosat-1Mas Tarrone¦ü rosat

La flor de l’amel·ler, a vegades blanca a vegades rosada, és de les més primerenques i dona lluminositat al paisatge de la Terra Alta. A propòsit de la seva presència, hem recuperat el poema L’Ametller de Joan Maragall i en suggerim la seva lectura -com també la d’altres textos relacionats amb la vida rural El que la terra m’ha donat de Lluís Foix- amb una copa de vi a la vora. Sovint el vi s’harmonitza amb la taula i és cert que el maridatge gastronòmic és el més habitual, però ens agrada també entendre i comprendre el vi, llegint sobre les arrels, la terra, l’agricultura… Ara ja són al mercat les noves anyades dels vins rosats i blancs de Cellers Tarroné i tenim l’oportunitat de gaudir del resultat de l’última campanya de verema, la de 2017, que va ser més minsa en producció, però d’una excel·lent qualitat. A més a més de Merian 100% Garnatxa Blanca, recomanem tastar amb les lectures:

  • Mas Tarroné Rosat.  100% garnatxa negra. Aroma intens amb notes de fruites vermelles que recorden a fruites del bosc sobre un fons floral. En boca té estructura i personalitat.
  • Sisquera Rosat.  100% garnatxa negra. Aroma intens amb notes de fruites vermelles que recorden a fruites del bosc sobre un fons floral. En boca té estructura i personalitat, una entrada molt agradable.

Captura de pantalla 2018-02-13 a las 17.56.31

 

Els amel·lers, per altra banda, ens indiquen que tenim una cita ineludible aquesta primavera a la DO Terra Alta i que ha estat notícia aquesta setmana perquè s’han fet passos endavant en la seva organització. Ens referim al Concurs de Garnatxes del Món i a la signatura d’un conveni entre la denominació d’origen i la Generalitat. El certamen tindrà lloc entre l’11 i el 15 d’abril a la Terra Alta i des de la Conselleria d’Empresa i Coneixement s’ha donat suport al projecte considerant que “contribuirà a promocionar el sector vitivinícola en general i en particular al de la Terra Alta“. En paraules del seu secretari Joan Aregio, “el sector està molt ben posicionat en els principals mercats del món i ha fet esforços per a la seva modernització, essent capaç de vende el vi d’una manera molt més àmplia que estrictament com un producte dins una ampolla: venent territori, costums i cultura“.

També ho entenem així a Cellers Tarroné i compartim que des de la Generalitat considerin el “paper important que juga l’enoturisme sobretot en les comarques d’interior perquè ajuda a dinamitzar el sector del vi i a desestacionalitzar i descentralitzar l’oferta turística”.

La Terra Alta es reivindica i nosaltres ens sentim orgullosos de formar part d’aquesta revolució i de seguir contribuint no només a preservar el paisatge, a elaborar un aliment i a dinamitzar l’economia, també a fer visible aquest territori i a atreure nous visitants curiosos per saber les històries que amaga el vi.

www.cellerstarrone.com

Related Posts