Notícies

Els primers vins de l’any

No us podeu imaginar quin és el ritme a Cellers Tarroné a aquestes alçades de l’any, a pocs dies perquè arribin les festes de Nadal i l’Any Nou. No només pels lots de Nadal que sempre preparem amb molta estima – després us en donem alguns detalls-, sinó també i especialment perquè després del pont de desembre, surten al mercat els primers vins de l’any del celler que són Mas Tarroné i Sisquera blancs, de manera que la línia d’etiquetar i els palets van plens d’ampolles i de caixes.

Mas Tarroné és un cupatge de macabeu i garnatxa blanca. Un vi franc, fresc, fàcil de beure. “El nostre nom. La nostra casa a Batea”, diu l’etiqueta. I l’acompanyen tot un seguit de paraules que comencen amb la lletra T i que miren de definir el que hi ha embotellat, a banda d’un bon raïm de les vinyes més joves del celler. Sempre ens agrada fer-vos la pregunta de “Amb quina T t’identifiques?” Podeu triar entre un total de 18 paraules, entre les quals hi ha  Tacte, Talent, Temperament, Textura… Estem sempre disposats a escoltar-vos.

Color groc pàl·lid i brillant. Aroma agradable i afruitat amb notes de poma i pera. Quan l’oxigenem lentament, trobem notes de flor blanca molt elegant. En boca és fresc, suau i molt ben estructurat, deixant un final molt característic.

Sisquera és un altre cupatge de macabeu i garnatxa blanca. Un vi sincer, honest, versàtil que reivindica el parlar de la Terra Alta a l’etiqueta amb la incorporació de la paraula sisquera i un fragment entre poètic i amorós que vam recuperar entre arxius. Un vi, per cert, que incorpora des de fa anys el segell de compromís amb la sostenibilitat de l’Ebre i de la Reserva de la Biosfera que és el Delta, per això hi diu “Vins Ebrebiosfera“. Podeu aprofundir-hi i entendre el nostre vincle amb la preservació del territori, podeu llegir més aquí.

Color groc pàl•lid i brillant. Aroma agradable, afruitat amb notes de poma i pera. Quan l’oxigenem lentament, surten notes de flor blanca molt elegants. En boca és fresc, suau i molt ben estructurat entre alcohol i acidesa, deixant un final molt característic.

Entre ampolles i caixes gairebé que no ens queda espai al celler per moure’ns. Però més enllà de pensar en la comercialització que és clau amb els primers vins de l’any i amb la campanya de Nadal a sobre, continuen les feines enològiques per tots els altres vins que s’estan acabant de criar i que s’han d’embotellar. Aquests dies, per exemple, l’equip d’enologia està realitzant filtracions tangencials, que permeten una filtració del vi més ecològica i eficaç que de manera tradicional, ja que preserva les qualitats organolèptiques del vi i en redueix la manipulació. A Cellers Tarroné incorporem maquinàries i eines de treball que ens permeten interevenir cada vegada menys. L’objectiu és acompanyar allò que ens ha arribat de la vinya amb molt bona qualitat.

A la botiga, per altra banda, ja tenim a punt els lots de Nadal. No ens agrada tenir-los definits, sinó que cadascú triï el que vol. Una trilogia que agrada molt són el Punt i… Seguit i A Part. Però un bon regal també són diferents anyades de Torremadrina, els ecològics Merian (blanc, negre i rosat) o La Pintxa del Barri blanc i negre o… Tant se val! El més important és que a les taules, per compartir amb amics i família, hi hagi bon vi. Ja sabeu que ens agrada que sigui de la Terra Alta i si és de Cellers Tarroné, encara més. Us esperem a Batea per triar vins i sinó sempre ens podeu contactar a través del correu electrònic i us ho preparem i enviem.

Adreça: Carrer Calvari 22, 43786, Batea

Telèfon: 977 43 01 09

E-mail Informació: info@cellerstarrone.com

La setmana vinent ja us estarem desitjant des d’aquestes mateixes línies un molt Bon Nadal 🙂