Notícies

Els vins Merian, de nou lloats a Puerto Rico

 

 

No és la primera vegada que a Puerto Rico parlen dels vins de Cellers Tarroné. El crític de vins i influenciador Eduardo Arosemena Muñoz (Wine News TV) ja va dir fa uns mesos que Merian Garnatxa Negra era una “divinitat altament recomanable”. Ens va conèixer a través de la distribuïdora de vins exclusius Luxowine i ara ha mantingut una conversa amb nostre export manager (Bertha Group), Gil Núñez, que és de visita a l’Illa del Carib.

La conversa que mantenen és molt interessant i ho fan a propòsit de les diferents referències de vi que Gil Núñez representa. La que gira al voltant dels nostres vins ecològics Merian (garnatxa blanca i garnatxa negra) comença a partir del minut 19 de la gravació.

Diu Gil Núñez: “És un projecte situat a la Terra Alta, una regió propera al Priorat, amb sòls i moltes altres característiques diferents. És una zona que es coneix per la garnatxa blanca. Merian pertany a Cellers Tarroné, un celler que va néixer el 1942, avui liderat per la quarta generació i concretament per dues germanes: Imma i Mercè Solé Llop. Merian és un vi homenatge a la seva mare Mercè i al seu company, Antonio”.

Després que Gil Núñez contextualitzi l’audiència, Eduardo Arosemena apunta: “Recuerdo que son vinos aromáticos y equilibrados, que hay en ellos elegancia y frescura. Tiran más a la frescura que a la potencia. Son vinos etéreos, delicados, pero con mucha personalidad aromática”. Gil Núñez matisa que es busca l’accent de la fruita i de la varietat. Destaca que a la boca tenen una amplitud mitjana, que són vins fins i subtils. “Son muy gastronómicos. La garnacha tinta, creo recordar, tiene alma de mencía y pinot noir de la Borgonya, esos vinos que pueden ir con salmón”, afegeix Arosemena.

Ens agrada veure com a Puerto Rico ressalten la qualitat i versatilitat de la nostra gamma de vins Merian. També aplaudeixen el preu. Bé, el posen en qüestió perquè consideren que són massa econòmics. Per acabar la intervenció relacionada amb Cellers Tarroné, el crític de vins de Wine News TV diu: “Delicioso Merian y etiquetas divinas. Un buen tributo a Mercè y Antonio”.  Ens quedem amb aquesta síntesi. I agraïm de nou l’interès pel nostre projecte i els nostres vins. Ens agrada molt que aplaudeixin la qualitat enològica a prop de casa, però no podeu imaginar la felicitat que sentim quan a tants quilòmetres també són igual o més apreciats.