Notícies

És Nadal i omplim la taula de vins

Ara ja sí que les tenim aquí, les festes de Nadal. Precisament ahir llegíem un article a The New Barcelona Post (NBP) sobre vins per maridar amb els tradicionals canelons, un dels plats estrella de les celebracions que vénen. I un d’ells és Merian negre. Ens fa contents que entre tantes referències en seleccionin una de nostra i que a més a més no sigui garnatxa blanca, perquè a la Terra Alta tenim moltes coses més a oferir. A l’article hi ha col·laborat un dels nostres distribuïdors, el Petit Celler. 

Segur que ja teniu més o menys pensats els vins que posareu a taula, però per si de cas us falten idees, hem pensat que podríem ajudar-vos a triar-ne alguns de Cellers Tarroné perquè els àpats guanyin valor i sentit. A més a més, ja tenim al mercat les primeres ampolles de la verema de 2022, així que us convidem a descobrir-les aquestes festes. Són vins vibrants d’una anyada on el raïm ha entrat amb una sanitat excel·lent, amb la qual cosa els vins tindran un perfil generós i molt especial.

Amb els aperitius de Nadal, suggerim tastar Merian blanc 100% garnatxa blanca o Merian rosat, elaborat amb garnatxa negra. Tots dos són vins ecològics i tenen la capacitat per ser polivalents en el maridatge. Es poden beure sols, a copes, o maridar-se amb un aperitiu tradicional o un a base de productes del mar.

Merian Negre va bé, com han escrit a NBP, amb els canelons, un dels plats més especials de Nadal sobretot si són fets a casa, però també lliga la mar de bé amb l’escudella i la sopa de galets. Merian negre és una garnatxa negra de cultiu ecològic amb un perfil aromàtic molt interessant i versàtil. El contrast de cullera, copa, escalfor i frescor és sempre molt interessant.

El Seguit el proposem per al rodó de pollastre o gall dindi o la vedella rostida i/o farcida segons els gustos i els costums de cada casa. És un vi monovarietal de garnatxa negra més complex, delicat i profund, que es marida molt bé amb plats de forquilla i de més contundència. És un vi de pausa, que convida al debat, a la celebració, a la reflexió… A viure les taules, especialment quan som al costat de família i amics.

I, per acabar, amb torrons artesans a base d’ametlla, suggerim un maridatge que ens agrada molt i és poc habitual. Fem les postres amb l’A Part, 100% garnatxa blanca però en aquest cas elaborada i criada en bótes d’acàcia, el que li dona un accent molt particular i molt de caràcter al vi. Si és una anyada vella, encara gaudireu més. Les notes de l’ametlla es fondran amb les del vi, que també les té. És un vi blanc amb una vida molt llarga, amb molts matisos i contrastos, com la vida mateixa.

Confiem que la selecció us sigui útil, sinó també podeu entrar a l’apartat de vins del web i triar i remenar. Deixar-vos guiar per la intuïció i feu si voleu clic a la tenda.

No volem acabar aquesta entrada sense desitjar-vos unes molt bones festes i ja pensant en el 2023, us compartim un fragment del tema “És Nadal” d’Elena Gadel que ens encomanen les ganes de viure en un món un pèl boig i cada vegada més ple d’incerteses i imprevisibilitats. Diu així:

“Any rere anyL’abric i el fred vénen acompanyatsD’esperança i regalsAmb mil colorsDibuixem el que segur serà millorS’acosta un any nou

Ja és NadalI amb tu a la meva llarM’abraça l’amistatConquestes i somnis per complirPlegats segur ho aconseguim”

Bones festes!