Notícies

Fires, festes, tardor, castanyes i Torremadrina

Tinc les mans matusseres i endurides
de la pols dels camins
i els ulls cansats de combatre la llum.
Amb la tardor vindré i ens partirem de nou
el pa de quietud a la mateixa taula.

El poema de Miquel Martí i Pol “Amb la tardor vindré” comença a fer-se cert. Arriben els primers freds, el canvi d’hora, la foscor a la tarda i l’anyorat repòs a la vinya. És temps de castanyes i hi ha ganes d’encendre la llar de foc. I de recuperar de l’armari de vins aquells que guardem per quan ens fa falta abrigar cos i ànima, com el Torremadrina. Escalfa, abraça i acull… Convida a ser begut ara que és temps de castanyes, i també cremes de boniato. El Torremadrina pot ser una opció molt bona per prendre’l a les postres i allargar la conversa d’una taula, però el podem servir abans, durant l’àpat, perquè harmonitza amb plats principals com la carn vermella a la planxa o estofada, els carpaccios… També queda bé amb una pizza de formatges o carn, o els fruits secs. És un vi per beure a prop de la llar de foc o amb la manta sobre la falda. Acompanya les tardes de música i/o lectura on no hi ha pressa. En fi, és el nostre primer vi de criança que homenatja el llegat familiar i que ens agrada servir al blog amb els primers freds. La nit de la castanyada pot ser també una molt bona opció. Sempre harmonitza molt bé amb amics i família.

Mentre els vins es perfilen al celler, són dies de sortir al carrer per explicar les referències consolidades de Cellers Tarroné i a través d’elles, la nostra filosofia de vida. Tornen els showrooms, les festes, les fires… I n’estem feliços perquè del diàleg directe amb el consumidor i el professional n’aprenen molt i ens dona energia per enfilar la tardor de veritat, la que precedeix els dies de foscor i fred de l’hivern. I de pluja. Confiem que plogui molt i hidrati bé els sòls ara que la planta entra en un temps de latència. Aquest cap de setmana ens trobareu a Móra la Nova, a la Fira del Vi que s’organtiza dins de la 191a Fira Agrícola, Ramadera i Industrial, amb més de 200 expositors del sector. Una oportunitat per tastar la nostra gamma de vins Sisquera, blanc, negre i rosat, i els Selecció Negre i Blanc. Aquest últim premiat per la DO Terra Alta com a Gran Vi de Garnatxa Blanca.

Si no podeu venir a saludar-nos aquesta setmana, la vinent teniu una altra oportunitat. Arriba la Festa del Vi de Gandesa en la seva 36a edició. Després de la castanyada, és temps per gaudir de la qualitat i l’amplitud dels vins de la DO Terra Alta. Hi servirem els nostres vins ecològics Merian, Punt i… Seguit i també la gamma Sisquera. Sabeu que hi ha la Mostra de Vins al llarg de tres dies, però un dels actes que més ens agrada és la Nit de les Garnatxes Blanques que aquest any celebrarà la 16a edició. En aquest marc podem mostrar l’expressió diferent que té aquesta varietat arrelada a la Terra Alta, amb diferents estils d’elaboració. Nosaltres ho mostrem a través de Merian blanc i A Part, elaborat i criat en barriques d’acàcia. Com és costum els últims anys, el menú el servirà l’estrellat L’Antic Molí d’Ulldecona, una oportunitat perquè les nostres garnatxes encara s’expressin amb més riquesa de gustos i matisos. Serà al celler Cooperatiu de Gandesa el divendres 3 de novembre, en una edició per recordar també el valor de dues joies modernistes de la Terra Alta, la de Gandesa i la del Pinell de Brai, obres ambdues de l’arquitecte Cèsar Martinell, tenint en compte que aquest any se celebra el 50è aniversari de la seva mort.

Tenim moltes ganes que arribi aquesta gran cita del vi a la Terra Alta. No podeu faltar tampoc a la menjada de clotxa, el pregó a càrrec de Marta Clot, Vi i Companyia, i la jornada tècnica per aprendre més sobre el nostre sector.  Ens hi veiem!