Notícies

Horta de Sant Joan & Eclipsi de vins. What else?

Tenim cita per trobar-nos després de tantes pauses imposades per la pandèmia. Torna la festa de l’Eclipsi de la DO Terra Alta, una jornada de tast renovada que anirà molt més enllà de les garnatxes blanques. Hi podrem portar tantes elaboracions com vulguem. La DO obre la proposta “per fer-la més plural i integradora”. A Cellers Tarroné ens sembla un encert perquè per bé que la Terra Alta hagi cosit un relat estret amb la garnatxa blanca. Cellers com el nostre elaborem vins amb altres varietats, com la garnatxa negra, per exemple, que també són un retrat molt fidel del paisatge i de les seves expressions líquides.

A Horta de Sant Joan hi serem tot el cap de setmana, els dies 11 i 12 de juny. Per tant, dues jornades de tast i pedagogia a través del vi. Per aquells que tenen pensat venir, serà una oportunitat millorada per viure a fons la Terra Alta, per descobrir totes les seves possibilitats enoturístiques i tots els enclaus naturals i paisatgístics, que són molt i diversos i poc coneguts encara. Els hem de preservar del turisme massiu per bé que ens agrada que els amants del vi els descobreixin, perquè així entendran també que la nostra viticultura busca defensar, conservar, protegir i guardar el paisatge que ens envolta.

Cellers Tarroné hi portarem un ampli repertori de vins, a l’Eclipsi. Les gammes més identitàries i ecològiques, com Merian, les més modernes, com Punt i… Seguit i A Part, on mostrem la versatilitat de la garnatxa blanca i negra, i el Torremadrina.

A banda de la mostra de vins – us hi esperem per saludar-vos! – on hi paticiparan 25 cellers de la DO Terra Alta, hi ha programats tastos dirigits al Castell, a la terrassa del Tambor i al Convent de Sant Salvador que posaran en valor no només els vins sinó també el patrimoni arquitectònic d’un poble molt especial, on el malagueny Pabro Picasso va inspirar-se per fer alguna de les seves obres pictòriques més emblemàtiques.

En el marc de la festa de l’Eclipsi, coneixerem també els resultats del concurs de vins de la DO Terra Alta. Sempre havia anat lligat amb la Festa del Vi, però amb la idea que hi tinguin cabuda els vins joves, ha canviat de dates. “El concurs serà més plural i integrador i guanya protagonisme a la comarca”, explica la DO. Estarem ben pendents per veure si obtenim algun premi. Els vins premiats es coneixeran dissabte al vespre.

Mencionar que per suposat no hi pot faltar la bona gastronomia. A Cellers Tarroné entenem el vi com un gest cultural i gastronòmic i ja estem delerosos de saber què ens hauran preparat els restauradors per assaborir durant l’Eclipsi. Volem mencionar-vos-els a tots, perquè és una manera de reconèixer també el nostre patrimoni gastronòmic que és extens. De ben segur, als diferents restaurants hi trobareu representats els nostres vins, perquè hi ha una consciència molt clara de defensar les elaboracions de qualitat i proximitat. A l’Eclipsi hi participaran: Arrels d’Orta, Casa Ecològica de La Fatarella, Hotel REstaurant Miralles, Hotel & Spa Can Josep, Rest. Balneari de La Fontcalda, Restaurant Bistrot, Restaurant Can Josep, Restaurant l’Hort, Restaurant Nou Moderno, Restaurant Oniria, Restaurant Sibarites i Vilar Rural Arnes.

En definitiva, el proper serà un cap de setmana de vins i gastronomia, d’actuacions musicals i tallers per a tot tipus de públics amb la idea de fer gaudir els visitants dels vins, però també de l’activitat artística i cultural de la Terra Alta i en particular d’un municipi amb molt d’encant amb un centre històric meravellós.

La pregunta és: Vindreu?