Notícies

La Vanguardia recomana el vi Merian 100×100 garnatxa blanca

merian blanc

Coneixeu 5 a Taula? És un col·lectiu format per Miquel Espinet, Sergi Ferrer-Salat, Miguel Gay, Josep Maria Sanclimens i Josep Vilella que setmana rere setmana recomanen a La Vanguardia restaurants per visitar i vins per tastar. La secció de vins d’aquesta última setmana parlava, per a sorpresa nostra, de la garnatxa 100×100 “Merian blanc” de Cellers Tarroné (DO Terra Alta).

Ens va fer una il·lusió enorme trobar-nos recomanats a La Vanguardia (LV), perquè no ho esperàvem pas. L’article fa un resum – amb alguna inexactitud que per descomptat perdonem – de la història familiar, per després recomanar el tast del vi que justament la setmana abans s’havia donat a tastar al showroom de vins de La Nit del Sommelier. El text de LV diu:

El Merian representa una gran expressió de la garnatxa blanca de vinyes velles de la Terra Alta. Un vi fresc que no renuncia a la complexitat, amb aromes de fruita blanca i herbes aromà­tiques. Una curta criança el fa un vi rodó i equilibrat

Captura de pantalla 2017-07-17 a las 11.11.00merian_hist

A tots els elaboradors ens agrada que es reconegui el treball que hi ha darrere d’un vi. Són moltes mans i moltes hores de treball i dedicació. En el cas nostre, familiar i professional. I aquest vi que LV ha triat per recomanar als seus lectors és especialment important per a Cellers Tarroné, perquè és un homenatge a Mercè i Antonio (a la imatge superior) que han regalat la tradició i el saber fer a la nova generació que hi ha al capdavant del celler. Merian blanc 2016 representa el caràcter i la força del terrer. És un vi groc pal·lid, brillant i net. Amb aromes afruitats de pinya i poma i notes lleugeres de fonoll. En boca, és untuós, fi, delicat, amb un volum que el fa llarg i persistent. És equilibrat i lliga molt bé amb arrossos de peix o de marisc que ara ve de gust prendre a la vora del Mediterrani. Si el tasteu, ja ens direu quina és la vostra opinió. Esperem que sigui tan positiva com la dels companys gastronòms de 5 a taula de La Vanguardia.

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts