Notícies

“L’autenticitat en els vins de la DO Terra Alta és única”

Estem immersos encara en la campanya de la verema, ara collim les varietats negres, però al capvespre encara tenim temps d’estar pendents de l’actualitat. Fa uns dies des de la DO Terra Alta ens recordaven el primer any de la campanya de promoció Fans de la DO Terra Alta (VÍDEO)i des de Cellers Tarroné hem volgut extreure del vídeo de resum les frases més significatives. A Batea, al celler, ens sentim identificats amb els missatges que professionals de diferents àmbits han adreçat als vins i a la garnatxa blanca particularment. Missatges en positiu que ens omplen d’orgull, però que són fruït d’un treball que ve de lluny, que ha estat intens, dur i sacrificat i que ho continua sent, com el temps de verema, per recollir després els millors resultats. Som conscients que el territori desperta, que és admirat, que és valorat, però cal seguir en aquesta direcció, conscients que podem competir internacionalment i treure pit amb elaboracions cada vegada més autèntiques, diverses i arriscades de la varietat autòctona, la garnatxa blanca, però conscients també dels riscos que tenim, per exemple, a nivell paisatgístic i amb l’amenaça d’implantació de nous parcs eòlics a la Terra Alta.

vinyaCTEmplacem-nos tots a treballar en la mateixa direcció per preservar el paisatge i assegurar el futur de la viticultura a la Terra Alta. Si ens deixen seguir elaborant vi, bon vi, el mantindrem segur.

Jeroni Castell, xef

“En els últims 10 anys s’ha fet un treball immens per fer vins amb una qualitat brutal i extraordinària i això es nota. La gent que ve de fora, vol tastar-los i quan els ofereixes al restaurant estàs segur que triomfaràs”

David Caraben, músic

“La garnatxa blanca és un vi que pot maridar amb menjars més copiosos i amb més fonament”

Frank Smulders, Master of Wine

“Drinkability and good acidity levels (…) Good complexity and very attractive”

fansdoterraalta36302Ael-cuiner-jeroni-castell

Víctor M. Amela, periodista

“És un dels pocs llocs a Catalunya on descobrir vins espectaculars”

Empar Moliner, escriptora

“Té moltes lectures, molta alegria, un punt molt porno, molt elèctric, però també un punt molt reflexiu”

Francesc Mauri, meteoròleg

“La garnatxa blanca de la Terra Alta et transporta al territori. I quan tens el vi a la boca, dius, estic veient la Serra de Pàndols, les Roques d’en Benet…”

maxresdefaultfansdoterraaltafansdoterraalta2

Pep Sala, músic

“Hi ha vins molt guapos, molt especials i amb molta personalitat a la Terra Alta

Meritxell Falgueras, sommelier i periodista

“És el somriure del vi, perquè té una acidesa que ens fa somriure. És sexy, amb arruguetes, fruit del treball i de l’esforç de moltes persones”

Ivana Miño, actriu

“El vi reflecteix el paisatge, la terra on creix i en aquest cas és tan potent la importància del paisatge… La terra es nota als vins, i quan ho notes tant és una experiència molt apassionant”

Llucià Ferrer, comunicador

“Com tunegen i treballen la garnatxa blanca és de les coses que més m’ha robat el cor”

Carles Xuriguera i Fel Faixedas, actors

“L’autenticitat en els vins de la Terra Alta és única. Visca la Terra Alta. Salut”

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts