Notícies

“L’elegància natural dels vins equilibrats i ben elaborats”

Captura de pantalla 2017-02-27 a las 10.15.05

El crític de vins Joan Nebot ha publicat a Viaempresa.cat una nota de tast del vi negre Torremadrina Selecció 2014 (garnatxa negra, syrah i ull de llebre) de Cellers Tarroné i l’ha qualificat com “l’elegància mediterrània”.

Torremadrina Selecció va ser escollit millor vi negre de criança en el darrer concurs de la  DO Terra Alta. Per a Joan Nebot, Torremadrina Selecció és un vi que confirma la tendència dels elaboradors catalans cap a vins més frescos, més borgonyesos. A propòsit del tast conclou: “Els elaboradors catalans han moderat la maduresa i l’excés d’extracció i han afinat els seus vins”.

torremadrina-1

El crític de vins de Viaempresa.cat explica de Torremadrina Selecció que “és un vi de color intens, però sense arribar a la negror opaca. És de color de cirera madura, amb el voraviu de robí i una certa transparència. Les aromes són potents i netes, de fruita de bosc madura, móres i gerds, amb notes suaus de vainilla, i un final llarg i deliciós de cirera macerada en aiguardent”.

Tot seguit destaca que “és un vi d’espatlles amples, corpori, i alhora gens dur, més aviat amb la intensitat llaminera de la fruita al punt òptim de maceració, sense renunciar, però a un final rotund i amb caràcter. I amb l’elegància natural dels vins equilibrats i ben elaborats, que no necessiten impostar l’accent d’indrets llunyans per fer-se valdre“.

Per a Cellers Tarroné és un orgull que s’hagin identificat tots aquests atributs positius al vi perquè, entre d’altres coses, Torremadrina Selecció és un històric, el primer vi de criança embotellat al celler familiar, a Batea. S’elabora amb raïm de vinya vella de la finca que rep el mateix nom i representa tanmateix el canvi evolutiu del celler en els últims temps, que es concreta també amb l’etiqueta: un collage que reuneix imatges diferents de la història familiar.

www.cellerstarrone.com