“M’encanta la vinya a l’hivern, la trobo preciosa. De fet, ho és en qualsevol moment de l’any, però ara és quan veus el cep i com el pagès l’està modelant per a la propera campanya“. Pilar Ferrando és la impulsora de Vinomi Rural Experience, des d’on es gestiona l’enoturisme de qualitat a Cellers Tarroné. Prepara la campanya de tardor i hivern i observa que les reserves ja no són tant a última hora. Constata tam´bé que el turista té moltes ganes de sortir i de moure’s pel país amb la fi de les restriccions pel Covid-19: “He notat que cada vegada em reserven amb més temps. El turista planifica, cosa que en pandèmia no era possible perquè no sabies massa bé què passaria a les properes setmanes. I cada vegada es busquen activitats enoturístiques més complexes“.
Assegura que la gent jove és un segment a tenir molt en compte a l’hora de dissenyar activitats enoturístiques perquè hi està molt interessada. I sobretot les noies. “He observat que tenen més capacitat de triar i decidir sobre vins“, dirà Ferrando després d’haver passat un cap de setmana a la Fira del Vi de Cambrils comentant i servint vins de la DO Terra Alta. “El consumidor ja sap situar al mapa la nostra regió de vins. I demana, fins i tot, la referència que vol beure. En el cas de la Terra Alta, saben que han de tastar garnatxa blanca“, comentarà després de l’experiència a la fira de vins de la Costa Daurada.
A Cellers Tarroné, Vinomi Rural Experience manté el programa regular de visita i tast, amb passeig comentat pel nucli antic de Batea i parada al mural de Lily Brick, que després es completa amb un tast de 4 referències. De cara a l’hivern, es posarà en marxa un cicle d’activitats culturals i artístiques a l’interior del celler, combinant propostes d’humor, teatre, nadales… que es maridaran sempre amb degustacions de vins.
De cara a la Festa del Vi de Gandesa que tindrà lloc a finals d’octubre, Vinomi Rural Experience ha programat un acte de poesia i vins, de vins poètics i poesia improvisada, entre els quals es podrà tastar un dels vins icònics de Tarroné: Merian 100% garnatxa blanca. Tindrà lloc el diumenge 31 d’octubre a la Placeta de la Lectura i la Meditació de Gandesa (darrere l’Església) i anirà a càrrec d’Albert Guiu.
Aquest proper cap de setmana, a Verdú, Pilar Ferrando guiarà un tast maridat de vins de la DO Terra Alta i de la DO Costers del Segre a Cal Prim. “És el primer, pe`rò en farem més i seran temàtics”, explica. La idea és portar a terres lleidatanes les elaboracions de vins terraltines. De Cellers Tarroné, ha seleccionat Merian per la seva versatilitat i capacitat de crear empatia a través dels relats que amaga.
Maridarem quatre vins de la Terra Alta que tinguin un significat literari amb la poesia improvisada de l’Albert Guiu. La poesia improvisada sorgeix de la creativitat, poemes que neixen i moren en un instant. Proposa el teu tema i veuràs com d’aquí neix un poema. Llegeix més
“La Terra Alta com a zona fronterera sempre ha estat zona de pas, per on han desfilat diferents cultures i civilitzacions que han deixat petjada. Així com, també, zona de disputes i grans guerres, que com la Batalla de l’Ebre han marcat i marquen el caràcter de la seva gent. Per això, a Vinomi et volem aproximar a la nostra història, perquè només coneixent qui som, podrem arribar a gaudir encara més dels vins i olis”. Llegeix més
A Cellers Tarroné confiem en el coneixement, la passió i la dedicació de Vinomi Rural Experience per desenvolupar l’enoturisme i mostrar els actius del celler i de la regió de vins als visitants, per això ens representaran també durant la Festa del Vi de Gandesa. Us esperem presencialment per tastar, conversar, compartir i gaudir. Per fi, recuperem la presencialitat i podrem veure’ns els ulls i els somriures a la boca, entre tast i tast de vi.
- Merian, triple Medalla de Plata als Vinari
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Lily Brick, artista
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Jordi Cabasés, gerent de Bodega Jordi
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Ricard Vidal, sommelier al restaurant Miravall de Batea
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més