Notícies

Merian 100% garnatxa blanca a Madrid Fusión

a7f2fb51-c10c-458f-8dbc-79849ac3ec3a

La Denominació d’Origen Terra Alta ha estat present durant tres dies a Madrid per promocionar els vins de garnatxa blanca en un dels esdeveniments gastronòmics més importants del país: Madrid Fusión. A través d’aquesta acció, professionals i prescriptors han pogut apropar-se als vins elaborats a la Terra Alta i particularment a les elaboracions de garnatxa blanca, varietat autòtoctona.

Cellers Tarroné hi ha estat present amb Merian 100% garnatxa blanca, un vi ecològic que va ser premiat a la darrera edició el Concurs de Vins DO Terra Alta de la Festa del Vi de Gandesa. De fet, a Madrid Fusión s’han promocionat els 13 vins guanyadors de la denominació d’origen a fi de mostrar als visitants les millors elaboracions de la regió de vins, les que van ser reconegudes a l’últim concurs per tastadors professionals.

Merian és el primer vi de raïm ecològic certificat de Cellers Tarroné que suma al distintiu oficial del CCPAE, el segell de qualitat i sostenibilitat “Vins Ebre Biosfera” que ja és a tota la gamma de vins del celler. Aquesta certificació reconeix que Tarroné treballa amb pràctiques agràries ecològiques la vinya, amb respecte i compromís absoluts pel medi ambient i pel paisatge. Més informació

Merian és un vi que ha rebut diferents reconeixements entre la crítica nacional i internacional en els últims anys. A la Guia de Vins de Catalunya, Merian 2017 va ser qualificat com “un vi fresc i elegant amb notes de fonoll, herbes aromàtiques, poma, pera, taronja, llimona i mandarina”. El prestigiós crític James Suckling ha destacat per la seva banda “els aromes de pera, préssec i llimona amb un ribet de gessamí. Al paladar, un tacte suau i carnós amb fruita molt atractiva”.

A Madrid Fusión, els visitants van poder conèixer també la Ruta del vi de la Terra Alta que va néixer fa un any i que segons la denominació d’origen “ha suposat un important pas endavant en la promoció de l’oferta enoturística de la zona des d’un punt de vista global i conjunt, involucrant a tots els actors que intervenen, des dels cellers fins a restaurants, associacions culturals, empreses d’allotjament o d’altres que ofereixen serveis turístics”.

La Terra Alta gaudeix d’un paisatge espectacular on predominen les serres i els boscos d’alzina i pi blanc, així com els camps d’ametllers, vinya i olivera. La seva situació geogràfica, amb un alt valor paisatgístic, l’ha portada a ser reconeguda per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera.

Cellers Tarroné també forma part de la ruta i finalitzades les obres de remodelació del celler està treballant per dissenyar una oferta enoturística regular que permeti rebre periòdicament als visitants i enfortir la cultura del vi com també assegurar el futur ecònomic de la Terra Alta a través del seu desenvolupament enoturístic.

www.cellerstarrone.com

Related Posts