Notícies

Merian 2018, 100% garnatxa blanca, menció especial al millor vi ecològic

Merian 100% garnatxa blanca de Cellers Tarroné  ha rebut la menció especial Millor Vi Ecològic del concurs de vins amb DO Terra Alta 2019 que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana a la 32a edició de la Festa del Vi de Gandesa. Cellers Tarroné valora molt positivament aquest reconeixement perquè la 2018 ha estat la primera anyada en ecològic d’un vi emblemàtic del celler que suma altres distincions com els 9.51 punts de la Guia de Vins de Catalunya i els 91 punts del prestigiós crític de vins James Suckling, recollits a l’article “Our excitment with Spanish wines” amb més de 2.600 referències avaluades. Merian també ha obtingut  la Medalla d’Or al Concurs de Grenaches du Monde celebrat el passat mes d’abril a la Terra Alta. A més a més, a l’edició 2019 del concurs de vins amb DO Terra Alta, s’ha arribat a un màxim històric de vins participants, amb un total de 200, de manera que la competència al territori és cada vegada més alta i motivadora.

 

Aquesta ha estat una molt bona notícia, però la Festa del Vi de Gandesa ens ha deixat molts bons moments i aprenentatges com recullen  les imatges que compartim. Moments com la jornada L’aposta per l’enoturisme: models d’èxit, on hem conegut les experiències del Consell Regulador del Jerez y la Manzanilla, amb el seu director, César Saldaña; del Consorzio Vino Chianti Classico amb el director de màrqueting,  Gerardo Giorgi; i el projecte del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Ribeira Sacra, amb el seu president José Manuel Rodríguez. En una taula rodona posterior moderada per l’especialista en comunicació i gestió de l’enoturisme, Alicia Estrada, es van tractar altres temes d’actualitat sobre el camí que ha de seguir l’enoturisme. Estrada va comentar en aquest sentit que “ha de ser un negoci. Ha de ser sostenible per al territori però també per als diferents agents econòmics implicats. I per això s’ha d’involucrar més al sector del turisme, per aconseguir una relació més fluida”.

Altres reflexions que es van compartir i que va resumir la DO Terra Alta, són: 

César Saldaña: “El paper del Consell Regulador és fonamental, però també el del teixit empresarial. Es tracta de maximitzar el potencial turístic transformant recursos en productes vendibles, des del paisatge fins al coneixement de la gent. S’han de vendre experiències”

Gerardo Giorgi: “El diàleg entre les administracions i les principals fonts empresarials és fonamental”.

Jose Manuel Rodríguez: “És molt important vendre el territori. S’ha de creure en la terra i el paisatge que un té i vendre’l en el seu conjunt. El vi ha de ser l’esperó que faci que la resta vaig al darrere. Vendre el territori com a una unitat”. 

 

Un altre dels moments especials va ser la Nit de les Garnatxes blanques que es va fusionar amb la cuina amb Estrella Michelin de l’Antic Molí i el xef Àngel Guimerà. Hi vam servir l’A Part, un dels nostres vins més singulars, elaborat i criat en barriques d’acàcia, i també Merian, que representa el caràcter i la força del terrer, un monovarietal de garnatxa blanca que homenatja les dues persones que el van crear, Antonio i Mercè.

Durant la Festa del Vi de Gandesa, no només vam tenir l’oportunitat de conversar amb amics a l’estand, sinó també de compartir tastos més reduïts i especialitzats, a la seu del consell regulador, amb vins emblemàtics i icònics com Torremadrina, el nostre primer vi de criança. Ara que arriba el fred, és una bona opció, perquè sempre regala un bon escalf per a cos i ànima.

www.cellerstarrone.com

Related Posts