Notícies

Per seguir aprenent, liderant, compartint i reivindicant

Aquesta setmana hem sortit a explicar-nos. Dilluns hem tingut dues accions de promoció, a Girona i a Reus. Hi hem portat els nostres vins. L’una ha estat amb El Petit Celler i l’altra amb Diene Distribució, que ens comercialitzen els vins de Cellers Tarroné a diferents territoris de Catalunya. És una oportunitat única per establir contactes amb professionals que estimen el vi, que el treballen als seus restaurants i que l’acompanyen fins les taules del consumidor. També és una bona ocasió per a nosaltres per conèixer i tastar els vins que elaboren altres cellers amb qui compartim distribució i fer xarxa amb viticultors i enòlegs coneguts i amics.

A Girona, la fira va tenir lloc al Castell de Sant Gregori. Era la primera edició de Viu El Petit Celler i vam presentar els nostres vins – i les noves anyades – a un públic que està molt avesat a beure els vins de la DO Empordà però vam constatar que hi ha espai i interès pels vins de la DO Terra Alta, com els nostres. La visita a Girona ha coincidit en el temps amb la promoció a les xarxes socials d’El Petit Celler. Som el celler de la quinzena i aprofitem per compartir alguns dels textos que han escrit per descriure la nostra essència:

-Un celler singular situat a Batea que elabora vins amb personalitat, caràcter i elegància i que són un reflex de la feina de tot un equip dedicat al projecte familiar amb més de 80 anys d’història

Elaboren vins sincers, frescos i elegants, ressaltant la fruita de la varietat i apostant per l’expressió del terroir, tot amb una mirada autèntica per connectar amb el consumidor i apropar el territori arreu del món.

-Actualment, les germanes Imma i Mercè estan al capdavant del projecte familiar, amb molta il·lusió, responsabilitat i envoltades d’un equip de persones que estimen el que fan.

Els interessats a conèixer i tastar els nostres vins tenen durant aquesta quinzena un descompte del 10% al web d’El Petit Celler.

Com dèiem, a les fires no només tenim contactes amb el públic professional, sinó que també reforcem els llaços amb amics i companys de viatge, com mostren les fotografies que publiquem a continuació. Ens agrada compartir experiències, visió i tastos. A més, és un orgull trobar-nos amb dones amb talent que són referents i bones amigues, com Mariona Rendé (Celler Rendé Masdeu) i Alba Penella (Celler Matallonga). Amb elles compartim viatge i visió i és una sort tenir-nos a prop per intercanviar idees i experiències de vi i vida.

A Reus, l’acció comercial amb Diene Distribució va tenir lloc a la Fira. També vam mostrar el nostre repertori ampli de vins i les noves anyades en una tarda molt agradable durant la qual vam tenir moltes visites. Sempre és un plaer poder tastar i conversar amb sommeliers i restauradors que trien els nostres vins, que els cuiden i que volen saber fins a l’últim detall per acompanyar el tast d’arguments i sentit.

 

No podem acabar el post d’aquesta setmana sense referir-nos al 8-M. El nostre és un celler on la petjada de la dona és arreu i també i especialment alss llocs de direcció. Però sabem que com a societat tenim moltes conquestes pendents i molts reptes encara per assolir. I no podem aturar-nos fins assolir la plena igualtat. Així que un any més, compartim el manifest “Per un feminisme de germanes de terra” que han impulsat María Sánchez  i Lucía López Marco. Agraïm l’esforç de traduir-lo al català i, tot i que el signem de dalt a baix perquè resumeix a la perfecció allò que pensem i sentim, en destaquem només tres fragments molt significatius:

Venim d’aquelles nenes que van treballar la terra sense poder decidir, que carregaven les seves esquenes amb motxilles enormes plenes de renúncies i silencis. Compartim territori amb col·lectius oprimits. No podem oblidar-nos de què aquelles violències segueixen entre nosaltres: amb nosaltres avui especialment estan les temporeres, les migrants, les dones trans. Sense elles no contemplem la lluita. No podem imaginar ni pensar els nous futurs habitables i sostenibles sense elles ni les seves reivindicacions.

Sense nosaltres no s’entén el territori. I no podem quedar-nos callades davant les mesures i discursos que sempre neixen i ordenen en nom del desenvolupament i la sostenibilitat. Prou de convertir els nostres medis rurals en zones de sacrifici, en mers rebosts, en abocadors, en simples zones d’esbarjo per la gent de la ciutat.

Als nostres territoris es troben les eines i els sabers que poden convertir-se en aliats per mitigar els efectes de l’emergència climàtica en la qual vivim. Però la realitat és que cada any continuem veient com augmenta el nombre d’explotacions industrials i intensives als nostres pobles, i com s’obren pas els macroprojectes energètics a espais d’alt valor ambiental sense tenir en compte a qui habita la terra, expulsant-nos dels nostres pobles.

Reivindiquem que existeixen moltes maneres d’habitar el territori, moltes ruralitats que dialoguen, que aprenen, que construeixen, que cuiden i acullen. Una de germanes de terra: plena de feminismes i diversitats, d’agroecologia, de memòria, d’interdependència, de suport mutu, d’esperança i d’alegria.

Per un feminisme de totes

Per un feminisme de germanes de terra.