Noticias, Notícies

Per un 2021 amb menys pors i més vi

https://manitasdeplata.es/

Després d’un any estrany i incert, preocupant des de la vessant sanitària, social i econòmica, no ens queda molt més que demanar als Reis Mags d’Orient una treva per aquest 2021. Hem après moltes coses de la pandèmia però el cost ha estat molt alt, sobretot per a aquelles persones que han perdut la vida i les que han estat ingressades greus als hospitals. Podem començar a respirar més tranquils amb la vacuna aprovada, tot i que el ritme de dispensació dels primers dies tampoc és el que ens havien promès.

Recuperarem segur algunes de les activitats a les que estàvem acostumats, però altres maneres de fer i ser han vingut per quedar-se. Entre els propòsits de 2021, aquests dies hem llegit moltes llistes i una de les que ens ha agradat més, la recull un article de l’ABC escrit per Marta Benayas Álamos, en què es citen fites universals i atemporals com:

  • Estimar-se més
  • Fer de l’exercici un estil de vida
  • Treure més partit a les hores laborables
  • Formar-se i formar-se
  • Envoltar-se de gent inspiradora
  • Viure amb menys
  • Perdre la por

“Has d’actuar i estar disposat a fracassar. Si tens por al fracàs, no arribaràs molt lluny”. Ho va dir Steve Jobs i ho recorda l’article que hem compartit i que ve a dir-nos, a les últimes línies, que hem d’aparcar les pors i les vergonyes per fer front no només al món que ve, sinó per entendre’s amb un mateix. Ens ho recorda també el fragment que compartim a continuació i que es podria resumir amb només una frase: “There is no reason not to follow your heart”.

Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart. No one wants to die. Even people who want to go to heaven don’t want to die to get there. And yet, death is the destination we all share. No one has ever escaped it, and that is how it should be, because death is very likely the single best invention of life. It’s life’s change agent. It clears out the old to make way for the new. Steve Jobs

A la llista de propòsits per a 2021, Cellers Tarroné hi afegiríem el “sigues feliç”, “busca temps per relaxar-te i desconnectar” i “col·labora amb un projecte de caire social”. Tres objectius que son pilars també per a la nostra salut emocional i que any rere any ens recordem per aquestes dates. Passar a l’acció i no perdre-la de vista durant tot l’any, és ara més que mai una necessitat.

Per al territori on vivim, com ja vam desitjar el 2019 tot i que encara estem en el camí d’aconseguir-ho, volem una Terra Alta viva i rica enoturísticament, que pugui viure en plenitut del món del vi, sense amenaces ni limitacions. Que sigui el que les pageses i els pagesos volen.

Volem un any amb més abraçades, amb més escalf, amb més vi a les taules -perquè les xifres de consum per habitant i any demostren que va a la baixa-, amb més vi compartit amb amics i clients, amb un paisatge agroalimentari respectat, amb una pagesia que es pugui guanyar dignament la vida… Amb menys desigualtat, menys pobresa, menys enveges, més solidaritat i més color. Com la de la gamma de vins Mas Tarroné. Des de la senzillesa, defineixen l’estil de fer vi del celler, porten amb orgull el nom de la família. Son vins per al consum diari que s’elaboren amb raïms procedents de vinyes joves. Cupatge de varietats autòctones i forànies totalment adaptades a la Terra Alta. Mas Tarroné son vins frescos, fàcils de beure i de maridar. Son sincers, francs i honestos. A vegades els oblidem perquè son molt d’estar per casa, però avui que pararem la taula per celebrar i llegir la nostra particular carta als Reis Mags d’Orient, els beure’m i ens hi reconeixerem.

www.cellerstarrone.com