Notícies

Rebre, acollir i compartir. Com sentim l’enoturisme

Rebre, acollir i compartir. L’enoturisme va entrar amb força fa 2 anys a Cellers Tarroné amb Vinomi Rural Experience i des d’aleshores no hem deixat de rebre persones encuriosides per com elaborem i principalment amb ganes de tastar els nostres vins. Vam activar d’una manera decidida l’enoturisme just quan vam acabar les obres de remodelació i ampliació del celler, disposant d’un espai ampli i lluminós per fer tastos, a més de poder mostrar el mural artístic de Lily Brick que és com la porta d’entrada a la cultura del vi, a Batea i a Cellers Tarroné. Un mural que s’ha convertit en el nostre photo call i que resumeix visualment d’on venim i a on som. Des de 1942 fent vi a la Terra Alta! És a dir, 80 anys.

Tenim diferents modalitats de visita, a la vinya, al celler, pel nucli antic de Batea… I totes s’acaben immortalitzant al mural de tons granats creat per la lleidatana Lily Brick. Una obra artística que representa també un punt d’inflexió al celler. Les ganes d’obrir-nos, d’explicar-nos, de mostrar el que fem amb tota transparència i honestedat. La nostra motivació amb les visites és molt senzilla: que ens coneguin, que ens entenguin, que s’apassionin pel món del vi, que sàpiguen que fa anys que a la Terra Alta moltes famílies vivim del cultiu de la vinya, que la respectem i que no entenem el nostre ofici sense assegurar la seva permanència en el temps. I que tot això ho expliquem a través dels vins quan els tastem, que són de les gammes intermitja i alta del celler, perquè no ens perdonaríem que ningú marxés de casa sense tastar el millor que sabem elaborar. 

Aquest cap de setmana vam rebre dues visites. Una amb amics de les les Terres de l’Ebre i l’altra amb visitants de més lluny, d’Abrera. Catalans d’arreu interessants en què fem a Cellers Tarroné, amb ganes de compartir, d’aprendre, de saber més, de passar-ho bé entre converses i vins. Així és com ens agrada que es desenvolupin les visites que fem al celler.  Sense sofisticacions, sent propers, explicant i escoltant.

Pels dies festius que venen al desembre, Vinomi Rural Experience està preparant noves activitats enoturístiques a Cellers Tarroné que inclouran tastets gastronòmics amb formatge. Us en donarem tots els detalls a través de les xarxes socials perquè feu la vostra reserva.  Però si voleu ja us podeu reservar la data del dimarts 6 de desembre.

A l’agenda, hi tenim també una altra activitat que potser us interessa. Per primer any participem a les VI Jornades Gastronòmiques de la Carn de Cabra Hispànica Salvatge que organitza Donum Deus. Tindran lloc al restaurant amb Estrella Michelin Les Moles, entre el dilluns 28 de novembre i el diumenge 11 de desembre, amb la col·laboració dels restaurants Nectari de Barcelona i Fonda Sala d’Olost del Lluçanès. Hi participen tres cellers de la DO Terra Alta i un d’ells som nosaltres, Cellers Tarroné. Hi portarem els nostres vins Merian 100% garnatxa blanca (ecològic) i Seguit, 100% garnatxa negra.

Serà interessant veure els matisos, els contrastos i les harmonies de les diferents coccions i elaboracions amb cabra hispànica, amb el repertori de vins. Una oportunitat única per assaborir la gastronomia ebrenca en una de les millors taules de l’Ebre.