Notícies

Retrobar(se)

Retrobar
és trobar el poema
després de descriure 
el seu llarg paisatge.
Com saber-nos vius
a través de l’entorn,
que és escriure
aquesta descripció.
Però retrobar
també és tornar de l’amor, 
no només amb les paraules.

Retrobar-nos ha estat el més motivador que ens ha passat en els últims mesos. Compartir vins i converses. I fer-ho en un marc incomparable com és l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre a la jornada per a professionals de la restauració i l’hostaleria organitzada per la DO Terra Alta. La vam celebrar dilluns com a tastet del que serà la Festa del Vi de Gandesa de 2021. Tres dies intensos de tastos, presentacions i desvirtualitzacions que comencen divendres… I que ja necessitàvem per omplir-nos d’energia, com descriu el poema de capçalera, de Marc Freixas.

“Hi ha ganes de fira, de tastar coses noves, de veure com està el mercat i principalment de retrobar-se, això és el que més ha pesat a la jornada de professionals” dirà Pilar Ferrando, responsable de Vinomi Rural Experience. L’estand de Cellers Tarroné el van compartir Mercè Solé Llop, responsable de gestió del celler, i Pilar Ferrando; elles dues van ser la nostra veu a la jornada de dilluns. “Després d’un any i mig sense activitat, cellers, restauradors, distribuïdors i periodistes vam celebrar que tornàvem a veure’ns per compartir i per donar a conèixer els vins i poder-los vendre’ls després”, afegirà Ferrando. Des de la DO Terra Alta es parla d’èxit per valorar l’activitat que va comptar amb la participació de 200 persones i on s’hi van poder tastar al voltant de 150 vins de la Terra Alta.

ELS IMPRESCINDIBLES DE LA FESTA DEL VI DE GANDESA

_Divendres 29. Presentació de la Ruta del Vi de la Terra Alta

Als carrers del nucli antic de Batea, en una mostra destinada a professionals del sector turístic (touroperadors, agències, hoteleria…), on els cellers presentaran els seus productes enoturístics, a més dels seus vins. La jornada estarà amenitzada amb música als carrers i un dinar maridatge amb productes típics de la comarca.  

_Divendres 29. Inauguració de la Festa del Vi

Al Pati de les Escoles Velles de Gandesa. Amb la directora general de l’Incavi, Alba Balcells, i el pregó a càrrec del periodista i escriptor, Màrius Serra. Inici de la mostra

_Divendres 29. La Nit de les Garnatxes Blanques

Al celler cooperatiu de Gandesa amb la proposta gastronòmica de l’Antic Molí d’Ulldecona amb una estrella Michelin.

_Dilluns 1. Vins poètics, poesia improvisada

Amb Vinomi Rural Experience. Maridatge de quatre vins de la Terra Alta que tenen un significat literari amb la poesia improvisada de l’Albert Guiu. La poesia improvisada sorgeix de la creativitat, poemes que neixen i moren en un instant. A la Placeta de la Lectura i la Meditació de Gandesa (darrere l’Església). Més informació

_De divendres 29 a dilluns 1. Mostra de Vins DO Terra Alta

A l’estand de Cellers Tarroné podreu tastar els vins de les diferents gammes que elaborem, però especialment Merian, Punt i… Seguit i A Part. Els vins que homenatgen la generació que ens precedeix i que són mirall de la que actualment està liderant enològicament el celler. Vins francs i honestos, sincers, que demostren la versatilitat, la complexitat i la delicadesa de la garnatxa blanca i negra. Us esperem amb moltes ganes de seguir conversant i tastant!