Notícies

Seguim veremant i fermentant la collita 2022

Després de dues setmanes i mitja intenses de verema, a Cellers Tarroné ja comencem a veure els primers resultats de la collita 2022. Les garnatxes blanques més primerenques, les que vam veremar primer, ja estan acabades i trasbalsades, reposant amb les mares. En un parell de setmanes, començarem a fer battonage. Per tant, portes endins, el celler bull d’activitat. La resta de varietats encara estan fermentant plàcidament, algunes ja són a punt d’acabar i altres com el macabeu comencen la fermentació, ja que fa pocs dies que el vam collir.

Això sí, tenim tot el raïm blanc al celler. Estem molt contentes perquè ha entrat en perfectes condicions sanitàries i de maduració malgrat que la verema s’ha avançat per la sequera i les altes temperatures, però l’episodi de pluges que vam tenir a la Terra Alta ens va ajudar. Aquesta serà una campanya de qualitat excel·lent, per tant, podeu presuposar que els vins de 2022 seran boníssims. A més de la sanitat del raïm, hi sumem tot el nostre coneixement, la il·lusió i les bones intencions, perquè en procés d’elaboració es mantingui la qualitat que ens arriba de la vinya.

Per altra banda, fa dies que entrem garnatxes negres per als vins rosats, i també algunes varietats negres com el syrah de zones que són més primerenques, de raïms que ja demanaven abandonar el cep. La sanitat també és molt bona i això sempre és un revulsiu per entusiasmar-nos durant la campanya, que potser serà més curta però igualment molt intensa.

Certament, ens sentim privilegiades i immensament agraïdes de treballar al celler. Ens encara rebre els fruits que el pagès ha cuidat delicadament a la primavera i l’estiu, conseqüència del seu treball esforçat al camp durant els 365 dies de l’any. L’agost i el setembre són els mesos més intensos i transformadors de l’any. El celler és ple de tines d’acer inoxidable i a dins seu es produeix la màgia de la fermentació del most en vi. Durant aquestes setmanes, els aromes fermentatius s’escampen per tots els racons i és un plaer sentir-los un cop a l’any i entendre que som testimoni i impulsors d’aquesta conversió tan meravellosa. Acompanyem amb molt de respecte i cura el procés enològic que és ple de ciència, tècnica, intuïció, art i artesania.

El celler és ple de sons, colors, aromes… Hi ha ritme, tensió, il·lusió, contrastos com el que mostren aquestes dues fotografies. Compartim somriures, esmorzars, jornades laborals molt llargues, però celebrem que tindrem vins bons en una campanya plena de motivació i riquesa, de sanitat i qualitat. Ja frisem per tastar els vins de 2022; els mostos apunten maneres.